Omvendt datarekord i Roskilde

Normalt bliver der hvert år sat datarekord på Roskilde Festival, men i år er den ikke helt, som den plejer.

Omvendt datarekord i Roskilde 1Kun 1,7 terabyte data blev der brugt i 3’s netværk omkring festivalen og campingområdet i går, torsdag, der ellers skulle have været midt under festivalen.

Dataforbruget i festivalugen har ikke været lavere siden 2013.

På en undseelig mark midt på Sjælland blev der sidste år sat rekord, da teleselskabet 3’s kunder under Roskilde Festival brugte 87 terabyte data fra den første opvarmningsdag til de sidste teltpløkker blev revet op. Dagsrekorden blev sat torsdag under festivalen, hvor der røg 14,1 TB data gennem 3’s netværk, men i år ser billedet noget anderledes ud.

Kun 1,7 terabyte data blev der brugt i 3’s netværk omkring festivalområdet i Roskilde torsdag 2. juli, der skulle have været midt under årets festival. Det svarer til kun 8,3 % af dataforbruget for festival-torsdagen sidste år. Faktisk skal man helt tilbage til 2013 for at finde et lavere forbrug. Her var dagsrekorden også torsdag, hvor der blev brugt 1,1 TB data i 3’s netværk.

”Vi er vant til at sætte datarekorder i Roskilde, men det her er en usædvanlig én af slagsen. Det er første gang i mange år, vi oplever så lavt et dataforbrug på vores master nær festivalområdet på denne tid af året, og forhåbentlig bliver det også den sidste. Vi havde glædet os til at være med til at skabe de bedste rammer for festivalen og teste vores netværkskapacitet og -performance under de ekstreme forhold, som Roskilde Festival normalt er. Sammen med resten af festivalen og alle deltagerne satser vi på at tage revanche næste sommer,” siger Stefan Ring Støhrmann, chef for 3’s radionetværksafdeling og ansvarlig for 3’s netværk på Roskilde Festival.

3 har ni permanent opsatte master i området omkring Roskilde Festival og opsætter under normale omstændigheder yderligere seks mobile master op til festivalen. De permanente master dækker bl.a. også dele af motorvejen i området og den nærliggende bydel Musicon.

Fakta om dataforbruget på 3’s netværk

  • Torsdag 2. juli 2020 skulle have været midt under Roskilde Festival, men uden festival og gæster er der heller intet dataforbrug. Kun 1,7 terabyte data blev brugt i 3’s netværk omkring festivalpladsen og campingområdet, hvilket kun svarer til 8,3 % af dataforbruget torsdag under festivalen sidste år.
  • Torsdag 4. juli 2019 brugte 3’s kunder 14,1 tb data. Det er rekord for dataforbrug på én dag på Roskilde Festival. 3’s kunder brugte til sammenligning 16,7 tb data under hele festivalen i 2014.
  • I 2019 blev der brugt 87 tb data i 3’s netværk under festivalen. Det svarer til 1617 døgns uafbrudt Netflix-streaming i HD-kvalitet og var en stigning på 8 % i forhold til året før.