Ny guide: Sådan bør SMV’er sikre sig mod brud på datasikkerheden
Hjem SIKKERHED Ny guide: Sådan bør SMV’er sikre sig mod brud på datasikkerheden

Ny guide: Sådan bør SMV’er sikre sig mod brud på datasikkerheden

Af Redaktionen

Små og mellemstore virksomheder er ofte ikke ordentligt beskyttet og sikret, når det kommer til deres datasikkerhed.

Det viser data fra it-sikkerhedsvirksomheden VIPRE Security Group, som også kommer med en ny samling af viden, der guider SMV’er til at få den rette beskyttelse.

På trods af at SMV’ere er særlig sårbare overfor it-angreb, har de længe måtte nøjes med generelle råd og vejledninger, som ikke nødvendigvis tager højde for SMV’ernes særlige behov. Derfor har VIPRE Security Group netop udgivet et ’Data Breach kit’ særligt målrettet små- og mellemstore virksomheder. Mindre virksomheder har brug en pragmatisk tilgang til it-sikkerhed, som er tilrettet deres behov.

”SMV’ere bliver alt for ofte overset – men det burde de ikke. 90 procent af alle virksomheder er i SMV-kategorien og samlet set beskæftiger de hele 60-70 procent af den samlede arbejdsstyrke, hvilket svarer til 50 procent af det globale BNP.  Det giver sig selv, at it-sikkerhed er vigtig ikke bare for SMV’ere, men for den globale økonomi,” siger Usman Choudhary, Chief Product and Technology Officer, VIPRE.

Ny guide: Sådan bør SMV’er sikre sig mod brud på datasikkerhedenDen nye guide fra VIPRE giver små- og mellemstore virksomheder et overblik over datalæk, hvordan de sker og hvordan man som lille virksomhed kan beskytte sig selv.

Guiden går i dybden med:

  • Hvordan SMV’ere er anderledes i et it-sikkerhedsperspektiv
  • Hvordan brud på it-sikkerheden sker
  • Hvad foreslår it-sikkerhedsvirksomheder at gøre
  • Hvordan SMV’ere kan forbygge databrud ved at adressere hvert ‘breach pattern

Samme trusler som store virksomheder
De senere år har mange SMVere måtte gennemgå en digital transformation for at følge med trends og særligt følge arbejdsmarkedets krav til nye hybride arbejdsmodeller, som kræver det nyeste hjemmearbejdsudstyr- og software. Det betyder, at de små virksomheder har flere sårbarheder end tidligere, og med de mange cloud-baserede og software-as-a-service løsninger har små virksomheder nu adgang til den samme teknologi, som store virksomheder og står derfor overfor de samme trusler- men uden de samme ressourcer til at håndtere truslerne.

”Mange SMV’ere antager, at de ’er for små’ til at være mål for hackere, men sådan er det ikke længere. Alle kan presses, alle har data og fordi små virksomheder benytter de samme teknologier som større aktører, så er små virksomheder lige så meget I sigtekornet,” siger Usman Choudhary.

De mindre virksomheder mangler både en større it-afdeling, men mangler ofte også den finansielle modstandsdygtighed til, når uheldet er ude. En undersøgelse fra Hiscrox fra 2021 viser, at den gennemsnitlige omkostning ved et cyberangreb var rundt regnet 180.500 danske kroner. Et par hundrede tusind virker måske ikke af så meget, men for en lille virksomhed kan det betyde nedskæringer, afskedigelser eller i værste det sidste dødsstød for virksomheden.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>