Ny malware-kampagne rykker ind på top tre over de største cybertrusler i Danmark
Hjem SIKKERHED Ny malware-kampagne rykker ind på top tre over de største cybertrusler i Danmark

Ny malware-kampagne rykker ind på top tre over de største cybertrusler i Danmark

Af Redaktionen

For første gang er malware-kampagnen Fakeupdates, der udgiver sig for at være en legitim softwareopdatering, blandt de største cybertrusler mod danske virksomheder.

Check Point Software Technologies’ seneste Global Threat Index-rapport viser, at en ny cybertrussel er strøget direkte ind på top tre-listen over de største cybertrusler mod danske virksomheder.

Således blev 2,06 pct. af alle danske virksomheder ramt af malware-kampagnen Fakeupdates, der også er kendt under det mundrette navn SocGholish. Fakeupdates udgiver sig, som navnet indikerer, for at være en softwareopdatering for at få intetanende brugere til frivilligt at downloade en ny opdatering, der dog viser sig at være en malware og dermed en indgang for cyberkriminelle. Når opdateringen er installeret, har hackere mulighed for at installere flere forskellige ødelæggende malwaretyper på brugerens enhed, herunder GootLoader, Dridex, NetSupport, DoppelPaymer og AZORult.

“Mens de fleste medarbejdere nød sommerferien, sneg en ny malware-kampagne sig ind på listen over de største cybertrusler mod danske virksomheder. Fakeupdates er ikke en spritny malwarekampagne, men vi har ikke set den blandt de ti største trusler før nu,” fortæller Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark. Han fortsætter:

Ny malware-kampagne rykker ind på top tre over de største cybertrusler i Danmark“Udfordringen med malwaretyper og kampagner som Fakeupdates er, at brugerne ofte selv lukker de cyberkriminelle ind ved at downloade en ny opdatering, der så kan give adgang til flere ødelæggende malwares og ransomwares.”

“Det er derfor vigtigt, at danske virksomheder kontinuerligt uddanner deres medarbejdere til at spotte cybertrusler. Desuden skal medarbejderen selvfølgelig også være opmærksom på, hvad man downloader på sin enhed – også selvom det er ferietid.”

På trods af, at Fakeupdates er kommet ind på listen, er det dog stadig Qbot-malwaren, der dominerer førstepladsen over de største trusler mod danske virksomheder, som ramte hele 4,13 pct. af alle danske virksomheder i juli.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>