Grønt fokus skal få det hele til at køre i ring hos Elgiganten
Hjem NYHEDER Grønt fokus skal nu få det hele til at køre i ring hos Elgiganten

Grønt fokus skal nu få det hele til at køre i ring hos Elgiganten

Af Redaktionen

I uge 17 rettes projektøren ekstraskarpt mod Elgigantens grønne initiativer.

Formålet er at give kunderne et bedre overblik over, hvad Elgiganten allerede gør for at blive mere bæredygtig og hvordan de kan hjælpe deres kunder med at træffe grønnere valg.

Under overskriften ”Nogle gange er det godt at køre i ring” fortæller Elgiganten om de mange forbedringer de som Danmarks største elektronikkæde allerede har gjort og kommer til at gøre. Fokus ligger dog særligt på, hvordan Elgiganten kan hjælpe deres kunder med at træffe mere oplyste og bæredygtige valg, når elektronikken skal købes eller udskiftes.

Grønt fokus skal få det hele til at køre i ring hos Elgiganten

Peder Stedal, Adm. direktør i Elgiganten

Peder Stedal, adm. direktør, ser frem til at tage hul på dialogen med Elgigantens kunder: ”Faktum er, at vi hverken kan undvære elektronik eller hårde hvidevarer. Men i stedet for at behandle produkter udelukkende ud fra en brug-og smid-væk tankegang, kan vi i stedet vælge at give dem et langt liv – og i sidste ende muligheden for at genopstå som nye produkter. På den måde bliver ringen sluttet.”

Kunderne har masser af grønne valgmuligheder

Elgiganten har arbejdet med bæredygtighed i mere end 10 år, men har endnu ikke kommunikeret en samlet fortælling til sine kunder. Før nu. ”Vi har flere måder at hjælpe vores kunder på, hvis de gerne vil træffe mere bæredygtige valg. Men indtil nu har vi ikke været gode nok til at dele de mange tiltag direkte med vores kunder. Og så bliver det svært for dem at benytte sig af de mange services, vi har. Håbet er derfor, at vi med denne fokusuge starter med at få stillet skarpt på de mange muligheder, der er for at samarbejde med os, så vi i fællesskab kan indsamle elektronikskrot til genbrug og genanvendelse samt forlænge en masse produkters liv.”

Elgigantens kunder vil møde fortællingen alle de steder, hvor de møder Elgiganten: På hjemmesiden, i nyhedsbreve, på sociale medier og ikke mindst i Elgigantens 40 varehuse. Men det bliver ikke bare en fortælling. Det bliver også vejledninger i helt konkrete måder, man kan bidrage på – med Elgigantens hjælp:

-Man kan aflevere sin dataholdige elektronik til sikker og forsvarlig genbrug igennem Elgigantens Secure Collect system

-I stedet for at skifte defekte produkter med nye, kan man købe reservedele gennem Elcare og forlænge levetiden på sin vaskemaskine eller køleskab. Med Elcare kan man samtidig få repareret sin elektronik – uanset om produktet er købt i Elgiganten eller ej

-Man kan give produkter en ny chance ved at købe udstillingsmodeller og returvarer i Elgiganten Outlet

-Man kan få hjælp til at skrotte fx hårde hvidevarer og sikre, at alt bliver genbrugt eller genanvendt

Vi flytter os mest ved at samarbejde

”Selvom vi har arbejdet på at blive grønnere de seneste 10 år, så er det første gang, at vi rækker direkte ud til vores kunder for sammen at skabe en elektronikbranche med fokus på genbrug, genanvendelse og længere levetid på produkter. Vi mener, at tiden er den rette nu, for danskerne er virkelig begyndt at gøre bæredygtighed til en del af deres forbrugsvalg. Det skal ikke ses i modsætning til pris, kvalitet eller design. Det er blot endnu en vigtig parameter for vores kunder.”

Elgiganten tror også på, at initiativerne bliver vigtige i konkurrencen om fremtidens kunder. ”Vi kan samarbejde med vores kunder på en helt anden måde end de store globale online elektronikudbydere. Ved at kombinere e-handel med fysiske varehuse kan vi tilbyde personlig og kompetent rådgivning om ikke bare produkter men også om, hvordan vi passer bedre på dem, giver dem nyt og længere liv.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>