Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for dig
Hjem FINANSIEL Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for dig

Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for dig

Af Redaktionen

Folketinget har vedtaget en ny ejendomsskattelov.

Den betyder skattelettelser for 4 ud af 5 boligejere.

Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Ro på skatten trods højere vurdering

I 2024 skal boligejerne betale skat af en 2022-vurdering. For de fleste boligejere vil denne være højere end tidligere vurderinger. Det skyldes blandt andet at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil få højere vurderinger end tidligere.

Som modsvar til de stigende vurderinger, har Folketinget vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den nye lov betyder, at satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver sænket med virkning fra 2024.

Loven indeholder samtidig en række andre tiltag, der skal give tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye boligskatteregler:

  1. Lavere skattesatser betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere.
  2. Nye boligskatteregler fra 2024 – det betyder de for digNuværende boligejere får en skatterabat, hvis deres ejendomsvurdering er steget så meget, at skatten stiger, selvom satserne er sat ned. Skatterabatten sikrer, at de ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 med de nye regler, end de skulle have betalt med de nuværende regler. Rabatten trækkes fra deres boligskat hvert år, så længe de ejer ejendommen. Den skal ikke betales tilbage.
  3. Hvis ejendomsvurderingen – og dermed boligskatten – efterfølgende stiger, kan boligejeren indefryse stigningen med et lån.

Opkrævningen af boligskat bliver mere enkel

Med de nye skatteregler flytter grundskylden fra kommunen til staten. Det betyder, at man som boligejer fremover skal betale grundskylden løbende over årsopgørelsen i stedet for via en opkrævning fra kommunen.

I november 2023, når forskudsopgørelsen for 2024 er klar, vil man kunne se, hvad man skal betale i boligskat næste år.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>