Nye fagretninger på grundforløb 1 giver elever bedre mulighed for at følge deres interesser

To nye fagretninger på grundforløb 1 (GF1) giver bedre mulighed for at eleverne kan følge deres interesser.

Nye fagretninger på grundforløb 1 giver elever bedre mulighed for at følge deres interesserTEC har nu i alt fem forskellige fagretninger på GF1, og det betyder, at det er lettere for elever at vælge en fagretning, der passer til deres interesser.

Det giver samtidig mere fokus på det specifikke område, hvilket hjælper eleverne med at vælge den helt rigtige uddannelse.

Den første nye fagretning er Industrial Design & Visual Communication, der har fokus på det kreative og arbejdet med at skabe og forme forskellige materialer, og den lægger derfor op til uddannelserne til bygningsmaler, skiltetekniker og smed.

Digital Solutions & Robotics er den anden nye fagretning for elever, der interesserer sig for software, robotter og digitale løsninger. Uddannelserne data og kommunikation samt automatik og proces er derfor den naturlige forlængelse.

Grundforløb 1 på 20 uger er for elever, der starter en erhvervsuddannelse direkte fra 9. eller 10. klasse, og giver en bred introduktion til erhvervsuddannelserne. Man vælger en fagretning, der passer til ens interesser, og det toner forløbet, så det er mere målrettet uddannelser inden for dette felt. Man behøver dog ikke at vælge en uddannelse, som er en naturlig forlængelse af fagretningen.