Penge på vej til erhvervsuddannelserne vækker begejstring hos TEC
Hjem NYHEDER Penge på vej til erhvervsuddannelserne vækker begejstring hos TEC

Penge på vej til erhvervsuddannelserne vækker begejstring hos TEC

Af Redaktionen

Undervisere, lærlinge og skoler. Virksomheder, parter, organisationer og brancher.

Alle har råbt op, ventet på svar og lyttet til løfter. Med mangel på faglærte og et akut behov for en grøn omstilling har argumenterne for at investere i faglært arbejdskraft og et stærkt politisk fokus om at styrke erhvervsuddannelserne vejet tungt.

Gårsdagens udmelding fra børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye om flere økonomiske midler fra 2023 og frem mod 2030 faldt som en glædelig nyhed i TEC, der er en af Danmarks største tekniske erhvervsskoler:

“Vi er glade for, at der nu endelig kommer handling bag ordene og at vores uddannelser, vores elever og vores undervisere nu får det nødvendige politiske fokus og opbakning. Behovet er akut – det er nu og her, og det er også i fremtiden. Arbejdsmarkedet hungrer efter flere faglærte, men vi har også brug for at kunne løfte de behov og krav, som skal til for at realisere den grønne omstilling”, udtaler TECs direktør Morten Emborg.

Penge på vej til erhvervsuddannelserne vækker begejstring hos TEC

“Vores undervisere skal have de bedste forudsætninger for at kunne følge med den teknologiske udvikling og den grønne omstilling, så vores elever får den helt rigtige uddannelse til fremtiden – det kræver investeringer i udstyr og værksteder, som skal opgraderes samt kompetenceudvikling af vores undervisere. Nu glæder vi os bare til at få pengene udmøntet til skolerne på en måde, så de gør allermest gavn på skolerne”, siger Nina Olsen.

For erhvervsuddannelserne er kvaliteten i undervisningen og elevernes trivsel afgørende, mener Nina Olsen, der i går tiltrådte som ny vicedirektør i TEC med ansvar for uddannelsesområdet i TEC.

TECs ledelse er begejstret for udspillet og håber, at politikerne vil lytte til skolerne, så det økonomiske løft gør en forskel på de rigtige områder.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>