Q8 åbner lynladere på stationen i Tørring
Hjem Elbil Q8 åbner lynladere på stationen Viborg Hovedvej i Tørring

Q8 åbner lynladere på stationen Viborg Hovedvej i Tørring

Af Redaktionen

Den 3. oktober åbner Q8 på Viborg Hovedvej i Tørring tre lynladere med mulighed for kortbetaling og uden abonnement.

Frem mod 2026 kommer der lynladere på mere end 100 bemandede Q8-servicestationer i et nationalt ladenetværk.

Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje, og udviklingen fortsætter. For at gøre det lettere at vælge elbilen, opsætter Q8 frem mod 2026 lynladere på alle deres bemandede servicestationer. Og nu åbner der lynladere på Q8 i Tørring.

Fra 3. oktober bliver det nemmere at lade, når de tre lynladere på Viborg Hovedvej med i alt seks ladepunkter officielt åbner.

Stationen er en del af et hastigt voksende netværk. I 2022 planlægger Q8 at udvide netværket af lynladere i Danmark med minimum 25 stationer og 136 ladepunkter.

“Vi oplever helt klart, at der kommer flere elbiler på vejene, og vi vil meget gerne være med til at skubbe på udviklingen og selvfølgelig også være relevante for så mange kunder i lokalområdet og på farten som muligt. Derfor er vi rigtig glade for at være med på den første runde af den nationale udrulning af ladestationer,” siger Bolette Rix, forretningschef hos Q8 på Viborg Hovedvej.

På de kommende ladestationer kan man betale både med kort og med appen ’Q8 Opladning’. Uanset hvilken betalingsform man vælger, er der ikke merpris for at lade, hvis man er kunde eller har et abonnement hos en anden operatør. Prisen for strøm ved lynopladning fremgår af tankstationens pylon, helt som man kender det i dag for traditionelt brændstof som benzin og diesel.

”Vi vil gerne sikre, at man kan lade bilen på farten lige så let og bekvemt, som man er vant til med traditionelt brændstof og med adgang til den tryghed og service, som man kan få på en bemandet station med mulighed for ophold. Det kan være en oplagt mulighed til at tage en kaffepause, få læst avisen eller tænke et måltid ind, mens man venter”, siger Marc Skriver-Bayer.

El får os til at tanke på nye måder

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på ca. en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet. Q8 tror dog, at mange elbilister vil satse på kortere ladetider på 10-20 min på sigt.

”Fremtidens elbilister kommer i højere grad til at lade efter det umiddelbare behov. Med et større ladenetværk kan man bedre lade til næste opladningsmulighed på arbejdet eller ved en servicestation med ladestander. Vores mål er at gøre det nemt og enkelt at køre elbil på tværs af hele Danmark,” siger Marc Skriver-Bayer.

Q8 åbner lynladere på stationen i Tørring

Sammen med elselskabet Skellefteå Kraft, et af Sveriges ældste og største elselskaber, har danske Q8 og svenske OKQ8 et fælles mål om at etablere minimum 400 stationer og 1.100 ladepunkter med lynladere på tværs af de to lande frem mod 2026.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>