ENDELIG EN NEM OG MILJØVENLIG FUGTSPÆRRELØSNING
Hjem BÆREDYGTIGHED ENDELIG EN NEM OG MILJØVENLIG FUGTSPÆRRELØSNING

ENDELIG EN NEM OG MILJØVENLIG FUGTSPÆRRELØSNING

Af Redaktionen

Uzin Utz har i lang tid stræbt efter at udvikle nye bæredygtige løsninger til miljøvenligt og ressourcebesparende byggeri.

Nu kan den globale leverandør af komplette løsninger til gulvsystemer også præsentere et miljøvenligt alternativ til de konventionelle fugtspærrer – UZIN HydroBlock systemet.

Systemet består af tre komponenter; to opløsningsmiddelfri, brugsklare specialprimere, der let og ergonomisk kan påføres med malerrulle, og en fugtbestandig spartelmassemasse. Spartelmassen har høj adsorberene evne og når fuld effekt allerede ved 3 mm lagtykkelse. Systemet kan bruges i bygninger med den højeste certificeringsstandard og kræver ingen form for særlig træning eller særligt beskyttelsesudstyr.

UZIN har altid lagt stor vægt på at udvikle produkter, der giver meget lave emissioner og er nemme og sikre at bruge. Det er lige så vigtigt for gulvlæggeren, for dem, der senere bruger bygningen og for miljøet. “Når det kommer til UZINs brede bæredygtighedsstrategi, er et reduceret CO2-fodaftryk kommet mere og mere i fokus,” forklarer Martin Øland, salgschef hos Uzin Utz Danmark. “Som et alternativ til Epoxy- og PUR-produkterne på markedet i dag, kan vi nu tilbyde en miljø- og brugervenlig fugtspærre, der er i stand til at binde den resterende restbyggefugt på en god måde.”

UZIN HydroBlock system – til enkel, miljøsmart konstruktion

Med forsinkelser i byggeplanen, stramme tidsrammer og uforudsigelige vejrforhold er en for høj restbyggefugt i undergulvet en konstant udfordring på vores byggepladser. Hvis en fagmæssig kontrol af cementundergulvet viser, at restbyggefugten er for høj til at kunne lægge den ønskede gulvbelægning, så skal der udlægges fugtspærre hvis man ikke kan vente til undergulvet af sig selv opnår den ønskede RF%. Takket være HydroBlock-systemets effektive ydeevne er dette nu muligt på en enkel, sikker og miljøvenlig måde. UZIN HydroBlock er det første økologiske system, der kan fugtspærre et undergulv, som beton- eller cementslidlag med op til 98% RF på cementbaserede undergulve med gulvvarme op til 85 % RF Systemet består af tre produkter, alle produkter er modstandsdygtige over for alkalisk fugt.De første systemkomponenter er to opløsningsmiddelfrie, dispersionsbaserede, brugsklare specialprimere; UZIN Hydro Primer 1 og UZIN Hydro Primer 2, som leveres i genanvendelig CUBE it Simple emballage.

ENDELIG EN NEM OG MILJØVENLIG FUGTSPÆRRELØSNING Produktionen af disse er energieffektiv og betyder mindre CO2-udledning. Den tredje systemkomponent er nivelleringsspartelmassen UZIN Hydro LevelStar. Spartelmassen UZIN Hydro LevelStars specielle porestruktur har en helt unik evne til at optage vanddamp og kan dermed binde restbyggefugten, som ikke er blevet optaget af primerene. Spartelmassen har en styrke på C35 – F6, tørrer hurtigt og er nem at udlægge. For gulvlæggeren er systemet ukompliceret, velkendt og kræver ingen form for særlig træning eller særligt værneudstyr.

Miljøvenligt alternativ og reduktion af CO2-fodaftrykket

“Det nye HydroBlock-system forenkler hverdagen for gulvlæggeren og er et fuldt udbygget, miljøvenligt alternativ til konventionelle fugtspærrer,” siger Martin Øland. En betydelig andel af klimaskadelig kuldioxid kan spares allerede under fremstillingen af vores nye fugtspærre. Sammenlignet med konventionelle epoxysystemer sparer UZIN HydroBlock-systemet 3,3 tons kuldioxid på et 1000 m2 overfladeareal. Det svarer til udledningen af drivhusgasser fra en bil, der har kørt 20.000 km eller en tur-retur-flyvning Frankfurt-Dubai. ”På den måde er fordelen ved HydroBlock systemet ikke kun, at det er nemt at arbejde med for gulvlæggeren, det er også en nem måde at kunne bidrage til at beskytte vores klima,” siger Martin Øland. “Sammenlignet med fugtbarrierer med epoxy- eller polyurethansystemer er HydroBlock-systemets globale opvarmningspotentiale så meget som 60 % lavere og det primære energibehov så meget som 64 % lavere.”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>