Vejen Kommune indfører digital tømmekalender for affaldsbeholdere
Hjem NYHEDER Vejen Kommune indfører digital tømmekalender 2022 for affaldsbeholdere

Vejen Kommune indfører digital tømmekalender 2022 for affaldsbeholdere

Af Redaktionen

Ny løsning skal gøre det nemmere for borgerne at overskue tømmedagene

I takt med at verden bliver mere digitaliseret, udfaser Vejen Kommune den efterhånden kendte folder ”Alt om affald”.

De informationer om affald og genbrug, der står i folderen, kan man finde på kommunens hjemmeside. Tømmekalenderen, som mange har været glade for i papirform, er nu lavet i en digital udgave, som man kan printe på adresseniveau.

Det er meget enkelt. Man skal gå ind på selvbetjeningsløsningen via www.vejen.dk/affald. Her taster man sin adresse ind, og dernæst er der forskellige valgmuligheder. Blandt andet kan man vælge Tømmekalender 2022. Kalenderen åbner sig som en pdf-fil, der nemt kan printes. Her vises datoerne for tømning af beholder til mad- og restaffald samt på genbrugsbeholderen, som man har til metal, glas og hårdplast samt pap, papir og blød plast.

Der kan forekomme ændringer på tømning i løbet af året. Derfor kan man med fordel opdatere tømmekalenderen af og til. Man kan også tilmelde sig beskedservice på www.vejen.dk/beskedservice. Her kan man vælge at få en sms eller e-mail dagene før affaldsbeholderne bliver tømt.

Har man ikke en computer, telefon eller tablet, kan man henvende sig til Borgerservice i Vejen og få sin kalender printet ud. Alternativt kan man låne en computer på bibliotekerne i Brørup, Holsted, Rødding og Vejen.

Tømmedage mellem jul og nytår

Vejen Kommune indfører digital tømmekalender for affaldsbeholdere

Juledagene er også ensbetydende med ændringer i afhentning af affald. Man kan se, hvornår ens husstand får tømt i enten Ugeavisen samt på kommunes Facebookside eller hjemmeside via linket www.vejen.dk/affald.

Julen giver ofte ekstra affald, og her er hjælpen på vej. Hvert år i december udleverer kommunen en julesæk til alle husstande, der har egen beholder eller container. De kommer med renovationsbilen i god tid inden juleaften. Det er et initiativ, der er blevet taget rigtig godt imod rundt omkring.

– Man skal blot fylde sækken med samme slags affald, som man normalt fylder i sin beholder til restaffald og stille den ved siden af sin beholder til mad- og restaffald. Så tager vi den med, næste gang vi tømmer, fortæller Jens Peder Matthiesen, der er chefkonsulent i Affald & Genbrug.

Får man ikke brug for den ekstra julesæk, kan den benyttes til restaffald på et andet tidspunkt. Kommunens renovatør tager den fyldte sæk med hele året.

Genbrugspladsen

Har man brug for at komme på genbrugspladsen med større papkasser og andet sorteret affald, er det også muligt at besøge genbrugspladserne mellem jul og nytår. Dog skal man huske, at genbrugspladserne i Brørup, Rødding og Vejen er lukket den 24. – 26. december samt 31. december og 1. januar.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>