Virksomheder kan måle deres CO2-aftryk på tværs af hele deres værdikæde med nyt værktøj fra SAP
Hjem NYHEDER Virksomheder kan måle deres CO2-aftryk på tværs af hele deres værdikæde med nyt værktøj fra SAP

Virksomheder kan måle deres CO2-aftryk på tværs af hele deres værdikæde med nyt værktøj fra SAP

Af Redaktionen

SAP har lanceret en softwareløsning til måling og analyse af virksomheders CO2-aftryk: SAP Product Carbon Footprint Analytics.

Virksomheder kan måle deres CO2-aftryk på tværs af hele deres værdikæde med nyt værktøj fra SAPDen er en del af SAPs bæredygtighedsinitiativ Climate 21. Løsningen giver virksomheder et konkret værktøj til at kunne måle deres CO2-aftryk og gøre deres egen drift og produkter mere miljøvenlige og bæredygtige.

Folketinget vedtog i 2020 den danske klimalov. Formålet med loven er, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990, og at Danmark opnår at være et klimaneutralt samfund senest i 2050*. For at dette skal blive en realitet kræver det at vores virksomheder er aktivt involverede i at reducere deres CO2-aftryk i hele værdikæden.

Climate 21 programmet hjælper virksomheder med at nå deres miljømæssige målsætninger ved at inkludere bæredygtighedsmålinger i SAPs forretningssoftwareløsninger hen over de næste 3 år.

SAP er overbevist om at dette er essentielt for virksomheders rentabilitet og langstigede overlevelse, da Climate 21 hjælper kunderne med at forstå, analysere og optimere CO2-aftrykket af de produkter de bringer på markedet og agiliteten i den måde de drifter deres virksomhed på. 77% af verdens transaktionomsætning er i kontakt med et SAP-system.

SAP Product Carbon Footprint Analytics er den første af en række Climate 21 løsninger. Den måler og beregner et produkts CO2-aftryk ved hjælp af data fra SAP S/4HANA ERP systemet og SAP Analytics Cloud. Dermed får kunder indsigt i hvilken samlet CO2 påvirkning de har og kan analysere og optimere deres CO2-aftryk for deres enkelte produkter og hele deres værdikæde inklusiv produktion, råmaterialer, energiforbrug og transport.

CO2-aftryk bliver vigtigt konkurrenceparameter

Det vil tage tid at få et samlet overblik, men SAP tror på at et lavt CO2-aftryk vil blive en vigtig konkurrencefordel for virksomheder i fremtiden. Virksomheder kan kun handle når de forstår den påvirkning deres valg har, og ved at få indsigt i deres CO2-aftryk, helt ned på individuelt produktniveau, er det nemmere at sætte ind de rigtige steder.

Husholdningernes forbrug står for den største andel af udledningen af drivhusgasser og derfor fokuserer SAP også på forbrugerne. Når virksomheder forstår deres produkters individuelle CO2-aftryk og bruger denne information som en del af deres markedsføring, hjælper dette indirekte forbrugerne med at vælge de produkter der er bedst for miljøet.

”Forbrugernes valg påvirker virksomhederne og deres leverandørkæder. Jeg tror, at vi snart vil se, at folk er villige til at betale ekstra for produkter med lavt CO2-aftryk, lige som vi har set det med vedvarende energi og økologiske produkter”, siger Jørn Jacobsen, Adm. Direktør SAP Danmark. ”Prisen for udledning af drivhusgasser påvirker markedskonditioner og forretningsstrategier. For virksomheder bliver bæredygtighed og lavt CO2-aftryk en ny konkurrencemæssig fordel,” fortsætter Jørn Jacobsen.

Samlet suite af bæredygtighedsløsninger i 2023

Porteføjlen af Climate 21 softwareløsninger vil løbende vokse med frigivelse af nye løsninger hvert år indenfor områder så som energi effektivitet, metan udledning, forbrug af energi, plastik, vand og jord, integreret cirkulær økonomi og forretnings handelsnetværk – indtil SAP i 2023 kan tilbyde en samlet suite af bæredygtighedsløsninger.

Siden starten af 2020 har SAP samarbejdet med kunder for at kortlægge deres behov for Climate 21 softwareløsninger. I første omgang er fokus på brancher der producerer, transporterer eller sælger produkter som f.eks. fødevare, kemikalier, industrielle maskiner og komponenter og bilindustrien. Men det er kun begyndelsen, senere kommer Climate 21 løsninger også til at omfatte andre brancher.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>