Visma går ind i sit tredje årti med stabil vækst
Hjem LEVERANDØRVISMA Visma Group går ind i sit tredje årti med stabil vækst

Visma Group går ind i sit tredje årti med stabil vækst

Af Redaktionen

Visma Group har i dag fremlagt sin årsrapport for 2021, som viser en omsætningsstigning på 20% til EUR 2,1 milliarder og en stigning i EBITDA på 28% til EUR 590 millioner.

2021 blev også året, hvor Visma satte ny rekord i antallet af opkøb med 42 nye selskaber, der blev en del af Visma-familien.

Se højdepunkter og download årsrapporten her.

Mere end to årtier med kontinuerlig vækst

Visma går ind i sit tredje årti med stabil vækstVisma tager hul på 2022 med 21 års uafbrudt og stabil vækst. Visma påbegyndte århundredeskiftet med en omsætning på EUR 52 millioner, 1.570 medarbejdere og en beskeden men voksende nordisk tilstedeværelse. I dag er Visma en international og førende softwarevirksomhed med en stærk tilstedeværelse på tværs af Norden, Benelux, Europa og Latin Amerika, en omsætning på EUR 2,1 milliarder og over 14.000 medarbejdere i mere end 20 lande.

Vækst i alle dele af forretningen

På trods af Covids belastning af den globale økonomi i 2021 er Vismas vækst fortsat upåvirket. I tillæg til den totale omsætningsstigning på 20% år-over-år til EUR 2.081 millioner, steg EBITDA med 28% til EUR 590 millioner.

Vismas fire primære forretningsområder opnåede alle en tocifret vækst for året. I Norden øgede Visma sin omsætning med 20% til EUR 1.190 millioner. Benelux præsterede en stigning på 21% til EUR 347 millioner. Forretningsområdet Custom Solutions omsætning steg med 16% til EUR 384 millioner, og Vismas områder for geografisk ekspansion opnåede en vækst på 63% til EUR 61 millioner.

Milepæle inden for bæredygtighed er sat

Visma har arbejdet hårdt i 2021 på måling af virksomhedens samlede sociale og klimamæssige aftryk for at kunne forbedre disse på den lange bane. 2021 var første år, hvor Visma samlede data for miljø- og klimapåvirkning på tværs af alle Vismas selskaber med det formål at skabe et fundament at arbejde videre fra. Fremover vil Visma arbejde med yderligere at strømline processer for samt rapportering af indsatser og resultater på bæredygtighedsområdet.

Bæredygtighedsrapporten fremhæver desuden Vismas position blandt de øverste 20%, hvad angår medarbejderengagement, hvilket er et af de vigtigste måleparametre i forhold til rekruttering og fastholdelse af talenter.

Cloud-trenden fortsætter

2020’s rekordsættende “fast forward” -udvikling inden for cloud-løsninger fortsatte ufortrødent gennem 2021 med organisationers investeringer i digitale løsninger. Både den private og den offentlige sektor har erkendt værdien af cloud software for at kunne opretholde produktiviteten fra distancen.

Vismas ledende cloud-leverance viste en støt stigning i omsætning på 25% til EUR 1.625 millioner. Efterspørgslen på cloud-løsninger vil fortsætte med at stige i takt med, at organisationer af alle størrelser opdager bekvemmeligheden, fleksibiliteten og omkostningseffektiviteten forbundet med cloud software.

Et rekordhøjt antal opkøb

Visma satte rekord i antallet af opkøb i 2021. Her er det især værd at bemærke to selskaber i to nye markeder: Holded, en spansk udbyder af cloud erp-systemer og regnskabsløsninger og Prosaldo.net, en østrigsk pioner inden for cloud-baseret regnskab og fakturering. Benelux-regionen var endnu engang højt prioriteret, hvor 10 selskaber i Holland og Belgien sluttede sig til Visma-familien.

I 2022 vil Vismas fortsat have fokus på at opkøbe succesrige cloud-selskaber og på at være den foretrukne partner, der hjælper lovende tech-entreprenørers virksomheder til næste niveau.

Vismas CEO: Visma er klar til fortsat vækst

Vismas CEO, Merete Hverven, udtaler følgende: “Vismas mere end to årtiers stabile vækst ville ikke have været muligt uden vores utroligt talentfulde medarbejdere, som hver dag arbejder for at udvikle og levere cloud-teknologi i verdensklasse.

Vores dedikerede medarbejdere kombineret med vores stærke investorer og internationale netværk giver os en unik fordel, når det kommer til at møde virksomhedernes stigende efterspørgsel på cloud-teknologi over det kommende årti.”

2021 i tal
EUR i millioner 2021 IFRS 2020 IFRS Vækst
Omsætning 2.081 1.741 20%
EBITDA 590 500 28%

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>