Visma vil byde på House of Control
Hjem LEVERANDØRVISMA Visma vil byde nu på House of Control

Visma vil byde nu på House of Control

Af Redaktionen

Visma har indgået en aftale om at fremme et frivilligt kontanttilbud på NOK 11,20 per aktie for alle udestående aktier i House of Control.

House of Control udvikler SaaS-løsninger til kontrakthåndtering og IFRS 16-compliance til kunder over hele Norden, og aktierne er blevet optaget til handel på Oslo Euronext Growth.

“House of Control leverer forretningskritiske SaaS-løsninger, som i høj grad komplementerer vores eksisterende produkter, og vi er meget glade for denne mulighed for at invitere dem ind i Visma-familien”, siger Merete Hverven, koncernchef i Visma.

Tilbudsprisen repræsenterer en præmie på 60 procent til lukkekursen på NOK 7 per aktie den 23. september 2022, og er 65 procent højere end de seneste 90 dages volumenvægtede gennemsnitskurs på NOK 6,77. Vismas tilbud værdisætter den samlede aktiekapital i House of Control til en markedsværdi på tæt på NOK 689 millioner på fuldt udvandet basis.

House of Controls bestyrelse anbefaler enstemmigt, at selskabets aktionærer accepterer tilbuddet.

“Vi er allerede en tilfreds kunde hos House of Control og imponerede over den unikke kompetence hos ledelsesteamet og medarbejderne. Vi ønsker at beholde House of Control som en separat driftsenhed inden for Visma-koncernen og knytte den til relevante enheder inden for vores eget økosystem – samtidig med at virksomhedens unikke drivkraft og kultur bevares”, tilføjer Merete Hverven.

“En ideel partner”

De største aktionærer i House of Control, som tilsammen repræsenterer 34 procent af den udstedte aktiekapital, har underskrevet uigenkaldelige forhåndstilsagn om at acceptere tilbuddet. Blandt disse er Viking Venture, Luxor Capital Group, Bjørk Invest AS og de private investeringsselskaber hos House of Controls administrerende direktør Lasse Sten og finansdirektør Carl Fabian Flaaten.

Visma vil byde på House of Control“House of Controls software bemyndiger CFO’er i deres arbejde til at opretholde økonomisk kontrol, spare tid, reducere risiko og sikre overholdelse af vigtige regler. Vores fantastiske produkter er i brug hver dag i hele Norden, og at blive opkøbt af Visma vidner om, hvad vores organisation har bygget. Vi ser frem til muligheden for at fortsætte med at vokse og bygge House of Control sammen med Visma. Deres unikke position, erfaring og ekspertise gør dem til en ideel partner for os til at fortsætte vores profitable vækstrejse”, siger Lasse Sten, administrerende direktør i House of Control.

Baggrund og strategisk begrundelse

En central drivkraft for Visma er at skabe effektivitetsfremmende produkter til virksomheder, blandt andet gennem udvikling af forretningskritisk software, der hjælper kunder med at overholde gældende love og regler.

Et muligt partnerskab med House of Control, med dets generiske eEnterprise-produkt og demonstrerede evne til at erobre nye markeder med en meget stærk salgskultur, repræsenterer en unik mulighed for at bygge videre på Vismas overordnede strategi.

Visma og House of Control er meget begejstrede for den potentielle transaktion, og mener, at den vil bidrage til langsigtet vækst og succes for begge parter.

Visma lancerer tilbuddet senest den 7. oktober 2022, og gennemførelsen vil være underlagt visse betingelser, herunder, men ikke begrænset til, et minimumsacceptniveau på 90 procent og relevante myndighedsgodkendelser.

Alle detaljer om tilbuddet, herunder alle vilkår og betingelser, vil blive inkluderet i tilbudsdokumentet, der skal sendes til House of Controls aktionærer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>