a&o Hostels i København vil spare 30 procent energi
Hjem ENERGI a&o Hostels i København vil spare 30 procent energi

a&o Hostels i København vil spare 30 procent energi

Af Redaktionen

I 2023 skal a&o Hostels spare 30 procent af energien på sine to hostels i København.

– Vi sigter mod at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025, og gæsterne må gerne være aktivt med til at sænke vores energiforbrug.

De høje energiomkostninger har fået a&o Hostels til at gå i gang med initiativer, der skal sænke energiforbruget med 30 procent.

– Med de fortsat meget høje omkostninger til elektricitet, olie, gas og varme er det vigtigere end nogensinde at finde måder at spare energi på vores hostels. Fra i år vil vi sigte efter at reducere vores energiforbrug med 30 procent, siger a&o’s Managing Director i Danmark, Kasper Rønnow.

Termostater fører til store besparelser
For at nå dette mål er a&o Hostels gået i gang med at implementere flere energibesparende tiltag på sine københavnske lokationer på Nørrebro og i Sydhavnen.

En stor del af kædens energiforbrug relaterer til temperaturen på de to hostels med i alt 1.300 senge. Derfor vil kæden skrue ned for temperaturen i offentlige områder såvel som på værelserne. a&o er begyndt at anvende flere termostater, der skal regulere varmen, og så vil kulden også blive reduceret en smule i freezer-systemer og store køleskabe. De forventede besparelser inden for varmeenergi og el forventes at lande på 30 procent.

a&o Hostels i København vil spare 30 procent energi

De høje energiomkostninger har fået a&o Hostels i København til at gå i gang med initiativer, der skal sænke energiforbruget med 30 procent. Her a&o Hostels på Tagensvej på Nørrebro.

– Herudover anser vi det for muligt at spare yderligere 15 procent ved at indføre foranstaltninger såsom fototermisk energi og bygningsisolering, tilføjer Kasper Rønnow.

Et andet initiativ har været overgangen til LED-belysning i stedet for traditionelle elpærer.

– Ifølge vores beregninger betaler udskiftningen af en halogenlampe med LED-lys sig selv ind efter blot et år, hvis belysningen brænder fire timer om dagen, tilføjer direktøren.

CO2-neutral i 2025
Det mindre energiforbrug skal desuden ses i lyset af, at a&o Hostels planlægger at være den første CO2-neutrale hostelkæde i 2025. De nye tiltag følger således en generel energispareplan, som allerede er implementeret på flere hostels i Tyskland.

Her har a&o Hostels gennemført energirenoveringer, blandt andet ved gå over til fjernvarme, udskifte vinduer og tage samt isolere husfacader og rør. Og opgraderet til LED-lys, hvor det har været muligt.

Gæster opfordres til at spare energi
a&o Hostels vil desuden opfordre gæsterne til at spare energi ved at give information om energibesparende tips.

– Vi tror på, at vi ved at arbejde sammen med vores gæster og få dem til at udvise almindelig sparehensyn og grøn omtanke kan gøre en betydelig forskel for at reducere vores energiforbrug og beskytte miljøet, siger Kasper Rønnow.

a&o Hostels meddeler, at kæden vil fortsætte med at implementere bæredygtig praksis på alle sine 40 hotels i Europa.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>