Presse IC Robotic
Hjem NYHEDER Dansk robotstartup får millionfinansiering fra Vækstfonden

Dansk robotstartup får millionfinansiering fra Vækstfonden

Af Redaktionen

Tusindvis af unikke tekster på få sekunder er en realitet med software fra den danske robotstartup IC Robotic, der netop har sikret sig 1,6 millioner kroner i samlet investering og lån bl.a. fra Vækstfonden.

1,6 millioner kroner har det danske robotstartup IC Robotic modtaget i investering og lån, bl.a. fra Vækstfonden, der har ydet et Covid-19-startlån på 1,2 millioner kroner til IC Robotic.

Startuppen har udviklet en tekstrobot, der kan skrive automatiske tekster baseret på struktureret data.

“Det er stort for os at modtage lånet fra Vækstfonden, for nu kan vi virkelig realisere vores fulde potentiale. Det er et enormt skulderklap og en blåstempling af vores tekstrobot og af vores vækstpotentiale,“ siger Marc Aas Nilsson, der er medstifter og CEO i IC Robotic.

Tekstrobotten er baseret på natural language generation (NLG), som er et felt inden for kunstig intelligens. NLG arbejder med struktureret data, og på baggrund af disse skriver en algoritme automatisk tekster. Algoritmen bliver trænet og “lært op” af et menneske, så den ved, hvad den skal skrive hvornår.

“Ved at bruge vores natural language generation-software, hvad enten det er som journalistisk medie, webshop, bureau eller noget helt fjerde, kan man reducere tidsforbruget markant på ressourcetunge tekstopgaver, der er gentagende, og som er baseret på data,” siger Marc Aas Nilsson og nævner flere fordele:

“Når en webshop får nye produkter eller foretager ændringer i et eksisterende, så bliver fx produktbeskrivelsen helt automatisk genereret eller opdateret af vores tekstrobot. Det giver webshops tydelige skaleringsmuligheder, og de sikrer sig, at produktbeskrivelserne altid er opdateret og relevante for forbrugerne, samt giver dem mulighed for at øge deres online tilstedeværelse ved hjælp af mere relevant indhold.”

Selvom teksterne skrives af en algoritme, så mister kunderne ikke kontrollen med, hvad der bliver skrevet. De er nemlig med til at træne algoritmen og udvikle de skabeloner, der ligger til baggrund for de automatiske tekster. Og dermed kan en kunde fastholde sin tone of voice og sikre sig ensartethed på tværs af brands mv.

Vil være førende
De autogenererede tekster med IC Robotics tekstrobot passer til mange forskellige skriveformål. Ekstra Bladet har blandt andet i samarbejde med IC Robotic udviklet en tekstrobot, der kan skrive optakter og kampreferater fra fodboldkampe, mens både små og store webshops med forskellige produkter også har haft stor gavn af tekstrobotten, der automatisk spytter produktbeskrivelser ud til kunderne.

“Vores mål er at blive den ledende NLG-platform inden for e-commerce, og det kan investeringen hjælpe os med at blive. Nu kan vi ansætte nye kollegaer, der kan være med til at vækste og udvikle virksomheden. Vi har brug for at sparke en masse døre ind hos potentielle kunder, og vi har en masse feedback fra vores kunder og egne ideer til, hvordan vi kan videreudvikle platformen,” siger Marc Aas Nilsson.

Presse IC RoboticDirektøren fortæller endvidere, at softwaren er populær blandt små og store webshops, der med tekstrobotten får mulighed for at have produktbeskrivelser til alle deres produkter. Noget, der kan virke som en uoverskuelig opgave for en mindre webbutik med kun få ansatte. Og for en stor webbutik kan det også virke uoverskueligt grundet det store varesortiment, men det problem løser tekstrobotten.

“Mange webshops vil med vores tekstrobot kunne optimere deres SEO-indsats ved at have nye tekster, der løbende opdateres, og som indeholder de rette keywords, og brugerne får den information de har brug for på virksomhedernes sider,” siger Marc Aas Nilsson.

Vækstfonden: Inspirerende og indlysende potentiale
Hos Vækstfonden, der har har ydet et Covid-19-startlån på 1,2 millioner kroner til IC Robotic, ser de frem til at følge virksomhedens udvikling.

”I Vækstfonden udvælger og udvikler vi de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af, og derfor er vi også glade for at kunne hjælpe iværksættervirksomheder via vores Covid19-startlån, således at de har de bedste betingelser for at opretholde deres vækst og udvikling på trods af coronakrisen. Samtidigt er vi med til at skabe vækst og nye arbejdspladser,” siger Anders Christian Andersen, Senior Director i VF Udlån hos Vækstfonden og fortsætter:

“Det er inspirerende at se dedikationen og kompetencerne hos IC Robotic, der også har vist omstillingsparathed under coronapandemien, og som har ændret fokus for at have større mulighed for at vækste og for at hjælpe danske webshops til en øget online tilstedeværelse. Potentialet i IC Robotics natural language generation software er indlysende, og vi glæder os til at følge deres udvikling,” siger Anders Christian Andersen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>