10 sparetips der giver en bedre økonomi
Hjem NYHEDER 10 sparetips der giver en bedre økonomi

10 sparetips der giver en bedre økonomi

Af Redaktionen

De fleste har fået en bedre og sundere økonomi under Covid-19, hvilket primært skyldes et sænket forbrug.

Du bør stadig være opmærksom på, om der kan være penge at spare på dine faste udgifter.

Vi serverer 10 gode sparetips, der kan gøre en mærkbar forskel for din økonomi.

1. Sammenlign priser ved store køb

Det er efterhånden en indgroet vane hos de fleste danskere, at sammenligne priser inden man køber. Det er godt, for der kan være mange penge at spare og det tager ikke mange minutter at finde frem til, hvilken udbyder, der har den skarpeste pris.

Det er særligt ved større køb at det er afgørende, men her kan der til gengæld også være 500-1.000 kr. at spare, hvis ikke mere. Husk også, at man altid kan spørge om rabat på et produkt. 10% er bedre end ingenting!

2. Det årlige abonnementstjek

Hvor mange danskere ved, at man bør få lavet et årligt abonnementstjek af sit bredbånd, mobilabonnement, forsikringer, tv-pakke mv.. De fleste ved det formegentligt, men hvor mange får det gjort?

Vi har tidligere udgivet et skriv om det årlige bredbåndstjek og hvordan nye aktører som fx. Fastspeed kan være med til at få presset priserne ned. Det er dynamikken på markedet, med nye udbydere og kampagner, der gør at abonnementstjekket kan være en god idé.

Læs det her: Spar penge med et årligt bredbåndstjek

10 sparetips der giver en bedre økonomi3. Læg et budget – overblikket er vigtigt

Det er altid godt at få lagt et budget, så du får klarhed over din økonomi og bedre kan gennemskue, hvilke udgifter du evt. kan skære fra. Det bidrager til at du kan tage de rigtige velovervejede beslutninger, hvis du har brug for at skære i dine udgifter. Og ellers er det bare sundt med et kendskab til, hvordan din økonomi hænger sammen.

4. Læg en madplan

I forlængelse af budgettet, bør du ligeledes få lagt en madplan. Det begrænser antal impulskøb og madspild, hvilke er to af de store årsager til, at du bruger ekstra mange penge på mad.

Der findes flere løsninger og services på markedet, der kan hjælpe dig med at få lagt madplanen, hvis du synes det er lidt uoverskueligt, at komme i gang.

5. Spis hjemme og arranger ‘madklubber’

Det er hyggeligt at tage på restaurant, men også hårdt for pengepungen. Overvej at starte ‘madklubber’ med venner, hvor I mødes og skiftes til at holde. Det er en super hyggelig tradition og så spiser du hjemme, til langt billigere penge.

6. Udnyt rabatter – særligt som studerende

Det er altid en god idé at være opmærksom på tilbud og rabatter, særligt hvis det er ting du alligevel skal have. Specielt som studerende findes der mange studierabatter og studieordninger, der gør du kan opnå en lavere pris. Gør brug af det.

8. Gå efter det billigste lån

Står du overfor at skulle låne penge, er det vigtigt at du går efter det billigste. Her har mange fokus på renten, men det er faktisk ÅOP-satsen du primært bør fokusere på. Der blev d. 1. juli 2020 indført et ÅOP-loft på 25%, der specielt har gjort det billigere at låne penge på nettet. ÅOP-loftet har på mange måder ændret lånemarkedet og fjernet de dyreste løsninger fra markedet.

Der kan dog fortsat være markant forskel på renteniveauet og de samlede kreditomkostninger, du får tilbudt. Du bør derfor altid gøre en indsats for at finde det billigste lån online og her kan tjenester som Termino være en stor hjælp.

7. Refinansier din dyre gæld

Refinansiering af en lånetype og et begreb, der virkelig har fået fat i det danske marked. Det kommer som en naturlig konsekvens, efter mange år med dyre kviklån. Refinansiering gør at du kan samle dine dyre lån hos én bank – til en lavere rente.

Det giver dig lavere renteomkostninger, større økonomisk overblik og muligheden for en tilpasset md. ydelse. På mange måder en løsning, der kan være godt for dig, hvis du bærer rundt på dyr gæld.

8. Køb og sælg brugt

At købe og sælge brugte ting og sager, er et sparetip de fleste danskere kender til. Der kan være meget at hente og DBA er en enkel platform at anvende, og en de fleste kender til.

Tænk ligeledes tanken ind i dine store og dyre indkøb, fx. bilkøb, hvor der kan være rigtig mange penge at spare, ved at købe en bil der er bare 1-2 år gammel. Det samme kan gælde for købet af en barnevogn, du måske kan få til halv pris, hvis den allerede er brugt.

9. Sluk for strømmen, når du kan

Sørg for at slukke for strømmen, når du ikke er i rummet, og i særdeleshed når du tager hjemmefra. Kombinerer du det med brugen af sparepærer, vil det kunne mærkes på din elregning.

10. Energioptimer din bolig

Energioptimering af din bolig kan indebære mange forskellige elementer, med alt fra efterisolering, til udskiftning af gamle hårde hvidevarer. Det er klart, at disse energivenlige tiltag koster penge upfront, men over en flerårig periode, vil de ofte tjene sig hjem, i form af lavere faste udgifter.

De kan derfor på mange måder være en god investering, i mange situationer. Du har typisk mulighed for at få udregnet ROI og tilbagebetalingstiden på diverse energivenlige tiltag.

 

Det er samlet set mange veje til at spare penge og opnå de bedste priser. Gør du tingene med omtanke, kan det helt sikkert mærkes på din økonomi.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>