Hjem BÆREDYGTIGHED Dustin slår et slag for en mere cirkulær IT-branche

Dustin slår et slag for en mere cirkulær IT-branche

Af Redaktionen
Dustin slår et slag for en mere cirkulær IT-branche

Den 24. januar er det Circular Electronics Day, som har til formål at sætte fokus på miljøfordelene ved at give elektronikprodukter et længere liv.

Dustin slår et slag for en mere cirkulær IT-brancheDustin, som er en førende onlinebaseret IT-partner med aktiviteter i Norden og Holland, er en af organisationerne, der står bag det globale initiativ og vil inspirere til en mere cirkulær IT-branche.

– IT-branchen kan på relativt kort tid blive mere bæredygtig, hvis der satses på cirkulære forretningsmodeller som f.eks. længere levetid på produkter og ansvarlig affaldshåndtering, siger Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

Dustin har i flere år satset på cirkulære forretningsmodeller. Gennem blandt andet forskellige leasingtjenester og tilbud om returnering har Dustin øget både genanvendelsen og genindvindingen af IT-produkter. I løbet af de seneste fem år har Dustin taget
200.000 produkter retur, hvoraf 90 % har kunne genanvendes. I dag er Dustin

16 procent cirkulære, og målet er at tilbyde en komplet cirkulær løsning i 2030.

Også blandt Dustins kunder ses en øget bevidsthed om og efterspørgsel efter cirkulære løsninger og genanvendelse af IT-udstyr. Til de virksomheder, der vil gøre deres IT mere cirkulær, har Henrik Lampa følgende gode råd:

  1. Returnering De fleste produkter, som f.eks. computere, skærme og mobiltelefoner, kan genanvendes. Ved at slette data og opfriske produkterne får de nyt liv.
  2. Leasede produkter. Det er anvendelsen af IT-udstyret, der skaber værdi i form af effektivitet og lønsomhed. Ikke ejerskabet. De produkter, der leases hos Dustin, går til genanvendelse og genindvinding, når leasingtiden er slut.
  3. Køb tjenester i stedet. Ved at købe forskellige IT-tjenester, såsom netværk som tjeneste, sikrer Dustin, at hardwaren genanvendes eller genindvindes.

– Disse er alle effektive måder at opnå besparelser, både med hensyn til ressourcer og klimaet. Der bruges 1,8 ton råmaterialer til at producere en almindelig bærbar pc, og for hver gang den returneres til genanvendelse, sparer vi jorden for flere hundrede kg CO2, afslutter Henrik Lampa.

Så sent som i september sidste år lancerede Dustin en ny bæredygtighedsstrategi. Strategien tager udgangspunkt i tre globale udfordringer, som hele samfundet står over for i dag: klimaforandringer, et uholdbart ressourceforbrug samt sociale uligheder. Den består af tre målbare mål, som indebærer, at Dustin i 2030 skal:

  • gå i 0-påvirkning i værdikæden.
  • tilbyde en 100 % cirkulær løsning.
  • træffe i alt 100 foranstaltninger for yderligere at forbedre arbejdet inden for social lighed.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>