Skyen er kommet for at blive – men flere end tidligere bruger lokale datacentre
Hjem SIKKERHED Skyen er kommet for at blive – men flere end tidligere bruger lokale datacentre

Skyen er kommet for at blive – men flere end tidligere bruger lokale datacentre

Af Redaktionen

En ny rapport om cloud services udarbejdet af et uafhængigt analysebureau for Veeam Software viser, at flere end tidligere anvender en kombination af cloud og lokale datacentre.

Samtidig viser rapporten, at frygten for cyberangreb er rykket helt i top, som begrundelse for at lave backup.

Veeam har netop offentliggjort deres Cloud Protection Trends Report 2023, som kortlægger tendenser indenfor brugen af cloud-services og beskyttelse af data. Den viser, at mange organisationer i stigende grad flytter data fra skyen tilbage til lokale datacentre.

Cloud Protection Trends Report er lavet ved at spørge 1700 IT-ledere om, hvordan de anvender cloud-services. I den tilsvarende rapport fra 2021 svarede 42 procent, at de er blevet i skyen, når først de har migreret deres data fra lokale datacentre. I denne rapport er det faldet til 12 procent.

Rapporten viser også, at det er EMEA-landene, der er mest tilbøjelige til at beholde deres data i skybaserede tjenester. Hvor det på globalt er 88 procent, der har overført data fra skyen til lokale datacentre, gælder det kun for 74 procent af de adspurgte i EMEA.

Skyen er kommet for at blive – men flere end tidligere bruger lokale datacentreIkke så overraskende er frygten for cyberangreb nu er den mest udbredte årsag til at foretage backup. Adspurgt om, hvad der er den vigtigste årsag til at de foretager backup af Microsoft 365-data, var det i 2021 at forhindre at data blev slettet ved en fejl. I årets rapport er denne årsag rykket helt ned på en 5. plads. I år er den helt overskyggende årsag til at foretage backup af Microsoft 365-data, at man ønsker at forebygge cyberangreb ved at reducere sin eksponering overfor disse. Det understreger, at virksomhederne i stigende grad indser, at cyberangreb er den største trussel mod deres drift.

Overordnet set siger 98 procent af de adspurgte, at de anvender cloudbaseret infrastruktur som en del af deres strategi til at beskytte data. Desværre viser rapporten også, at mange organisationer fortsat mener, at der er dele af deres data, som de ikke behøver at foretage backup af. Således siger mere end hver tredje (34 procent), at de ikke foretager backup af deres cloud hosted fildelinger, mens 15 procent ikke foretager backup af deres cloud hosted databaser.

Det understreger, at der fortsat er nødvendigt at holde fokus på behovet for at udvikle og forbedre virksomhedernes evne til at beskytte deres data – især i en tid, hvor kompleksiteten af backup er stigende som følge af det udbredte miks af cloudbaseret og lokal dataopbevaring.

“I takt med at truslen mod cybersikkerhed fortsætter med at stige, må organisationerne se ud over de traditionelle backup-tjenester og opbygge en målrettet tilgang, der passer til deres forretningsbehov og cloud-strategi. Denne undersøgelse viser, at workloads fortsætter med at bevæge sig flydende fra datacentre til skyen og tilbage igen, såvel som fra én sky til en anden – hvilket skaber endnu mere kompleksitet i databeskyttelsesstrategien. Resultaterne af denne undersøgelse viser, at selvom moderne it-virksomheder har gjort betydelige fremskridt inden for cloud- og databeskyttelse, er der stadig arbejde at gøre, siger Danny Allan, CTO and Senior Vice President of Product Strategy hos Veeam.”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>