Fitnessdyst sætter skub i sundheden hos IT-virksomhed

​Nyt initiativ hos den skanderborgensiske IT-virksomhed team.blue får medarbejdere til at dyste om at blive en sundere version af dem selv – til stor begejstring for sundhedskonsulent.

Fitnessdyst sætter skub i sundheden hos IT-virksomhed 1Alt for mange danskere sidder for meget ned. En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at cirka hver anden dansker sidder ned mere end 8 timer om dagen. Stillesiddende arbejde kan føre til en række alvorlige sygdomme, og det gør IT-virksomheden team.blue nu noget ved.

LevelUp er navnet på team.blues nyeste sundheds- og fitnesstiltag, hvor virksomhedens 190 medarbejdere kan dyste om at blive en sundere version af dem selv. Adfærden skal nemlig ændres, så møder bliver afholdt, mens man går, og pauserne bliver til gåture.

Medarbejderne skal trives

​Visionen med LevelUp-initiativet er klar: Medarbejderne skal trives og være glade for at gå på arbejde hver dag.

”I team.blue har vi altid været bevidste omkring, at vores medarbejdere er vores vigtigste aktiver. Derfor har det historisk set været en af virksomhedens højeste prioriteter at sørge for, at vores medarbejdere trives og er glade for at gå på arbejde hver dag,” siger Bo Brandt Cramer, som er HR-direktør i team.blue.

“Vi tror, at fysisk velvære er en forudsætning for netop det, og derfor var det meget nærliggende for os både at ideudvikle og bruge de nødvendige ressourcer på at søsætte det her initiativ,” siger Bo Brandt Cramer.

Gratis fitnessur til over 100 medarbejdere

​Langt over halvdelen af medarbejderne fra team.blue deltager i konkurrencen. I starten af januar blev de alle målt, vejet og testet i samarbejde med eksperter fra sundhedshuset Fit&Sund.

”De tilmeldte skal i løbet af de kommende 4 måneder registrere skridt og træninger i vores egen app med tilhørende LevelUp-dashboards. Her kan kollegaerne følge med, motivere og konkurrere mod hinanden,” siger Bo Brandt Cramer.

For at virksomhedens medarbejdere har de bedst mulige forudsætninger for konkurrencen, har team.blue tildelt alle tilmeldte af konkurrencen et gratis fitnessur.

”Vi vil gerne have, at vores medarbejdere har de bedste forudsætninger for konkurrencen og dermed for at blive en sundere version af dem selv. Vi har derfor tildelt et gratis fitnessur til alle tilmeldte af konkurrencen. Uret skal være med til at måle medarbejdernes skridt. På den måde kan medarbejderne nemmere følge med i deres egen udvikling og registrere deres skridt på LevelUp dashboardet,” siger Bo Brandt Cramer.

Sundhedshus er begejstret over initiativet

​”En af bevæggrundene for at starte initiativet hos team.blue har været at se, om initiativet kunne have en positiv effekt på sygefraværet,” siger Bo Brandt Cramer.

Lotte Larsen, som er fitness- og sundhedskonsulent i sundhedshuset Fit&Sund, der var med til at måle, veje og teste virksomhedens medarbejdere, er begejstret over initiativet.

”Alt for mange medarbejdere rundt på landets arbejdspladser er sygemeldt på grund af stress, skader eller dårlig sundhed. Den udvikling skal vi have bremset. Vi er derfor begejstret over, at vi hos Fit&Sund kan være med til at skabe fokus på sundhed, trivsel og motion hos team.blue,” siger Lotte Larsen.

I slutningen af maj måned vil Fit&Sund vende tilbage til team.blue. Her skal sundhedshuset foretage nye tests og målinger, hvor de skal se effekten af den 4 måneder lange konkurrence.