Kommuner og telebranche får ny værktøjskasse til god mobildækning
Hjem Nyheder Kommuner og telebranche får ny værktøjskasse til god mobildækning

Kommuner og telebranche får ny værktøjskasse til god mobildækning

Af Redaktionen

Energistyrelsen lancerer i dag det første sæt redskaber i ny værktøjskasse om udrulningen af digital infrastruktur.

Kommuner og telebranche får ny værktøjskasse til god mobildækningDer har denne gang været fokus på telemaster og –antenner.

God mobildækning kræver master og antenner, og det er kommunerne, der skal give tilladelse til nye telemaster og opsætning af antenner. Kommunerne skal i den type sager navigere i mange forskellige tekniske og juridiske hensyn, og derfor skruer Energistyrelsen nu op for vejledningsindsatsen.

Otte gode råd til kommunerne

Værktøjskassen er blevet til i en arbejdsgruppe med kommuner, regioner, statslige myndigheder og telebranchen, der alle har bidraget til materialet med deres erfaringer og faglige viden. Arbejdsgruppens ideer er opsummeret i otte gode råd til kommunerne. Blandt andet fremhæves fordelene ved at lave en mastepolitik med klare retningslinjer for kommunens prioriteringer i mastesager og værdien af erfaringsudveksling med sagsbehandlere i andre kommuner. Redskaberne omfatter desuden juridisk materiale med et samlet overblik over relevant lovgivning, men også teknisk og praktisk viden om f.eks. forskellige typer af master og telebranchens organisering. Derudover indgår en beskrivelse af kommunernes muligheder for at få vurderet af Energistyrelsen, hvor meget en foreslået ny antenneposition bidrager til dækningen.

Flere redskaber på vej – også til gravning

Værktøjskassen udbygges løbende og skal på sigt indeholde redskaber til gode processer for etableringen af alle typer digital infrastruktur. Som det næste vil Energistyrelsen derfor påbegynde et arbejde med redskaber til udrulningen af bredbåndskabler, der skal graves ned. Relevant jura på området er allerede samlet i det nu lancerede lovoverblik.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>