Næste generation af Volvo biler skal drives af Luminar LiDAR-teknologi

Volvo Cars sætter igen nye sikkerheds- og teknologistandarder.

Næste generation af Volvo biler skal drives af Luminar LiDAR-teknologi 1
Luminar LiDAR highway perception

Gennem samarbejdet med teknologifirmaet, Luminar, vil virksomheden levere branchens førende LiDAR teknologi til Volvos næste generation af biler.

Med dette partnerskab på plads, vil Volvo levere sin første fuldt selvkørende teknologi til motorvejskørsel, og baner derved vejen for fremtidig sikkerhedsudvikling.

Volvo Cars’ næste generation af SPA 2-modulopbygget arkitektur vil være tilgængelig som hardware og klar fra produktionsstart i 2022. Her vil Luminar LiDAR teknologien blive integreret i taget. Biler bygget på SPA 2 platformen vil blive opdateret med software gennem luften, og hvis kunderne vælger det, aktiveres Highway Pilot-funktionen, der muliggør fuld selvkørsel på motorvejen. Inden da skal den verificeres og tilpasses i henhold til de lokale, geografiske placeringer og forhold.

”Selvkørsel har potentialet til at være en af de mest livreddende teknologier i historien, hvis den introduceres ansvarligt og sikkert,” udtaler Henrik Green, teknologichef i Volvo Cars. ”At udstyre vores fremtidige biler med den teknologi, der er nødvendig for at tage sikre beslutninger, er et vigtigt skridt i den retning.”

Foruden Highway Pilot-funktionen, arbejder Volvo Cars og Luminar også på LiDARs rolle i forbedring af fremtidige avancerede chaufførassistentsystemer (ADAS) med potentialet til at udstyre alle fremtidige SPA 2 baserede biler med en LiDAR-sensor som standard. Luminar’s teknologi er baseret på de højtydende LiDAR-sensorer, der udsender millioner af pulser med laserlys til nøjagtigt at fastslå, hvor objekter er ved at scanne miljøet i 3D. Dette skaber et midlertidigt kort i realtime – helt uden brugen af en aktiv internetforbindelse.

LiDAR er nøglen til at skabe biler, der kan navigere sikkert i selvkørende tilstand, hvilket giver dem en pålidelighed som kameraer og radarer ikke alene kan give. LiDAR er derfor det ideelle grundlag for sikker beslutningstagning i komplekse miljøer med høje hastigheder. For at aktivere Highway Pilot-funktionen kombineres Luminar teknologien med software til at understøtte selvkørsel, kameraer, radarer og sikkerhedskopieringssystemer til funktioner som styring, bremsning og batterikraft. Disse vil blive installeret på kommende Volvo-biler udstyret til selvkørsel. Kombineret giver dette de Volvo-ejere, der ønsker det, adgang til en sikker og fuldt selvkørende funktion til brug på motorveje.

”Snart vil din Volvo være i stand til at køre selv på motorveje, når bilen bestemmer, at det er sikkert at gøre det,” udtaler Henrik Green. ”På det tidspunkt tager din Volvo ansvar for kørslen, og du kan slappe af, tage øjnene væk fra vejen og dine hænder fra rattet. Med tiden vil opdateringer i luften udvide de områder, hvor bilen kan køre selv. For os er en sikker introduktion af selvkørsel lig med en gradvis introduktion. ”