Untitled 17
Hjem SIKKERHED Malware udnytter danske virksomheders computere til at udvinde kryptovaluta

Malware udnytter danske virksomheders computere til at udvinde kryptovaluta

Af Redaktionen

Danske virksomheder rammes lige nu af XMRig-malwaren, der udnytter de inficerede computeres regnekraft til at udvinde kryptovaluta.

Dermed er XMRig den største cybertrussel mod danske virksomheder netop nu. Det viser Check Point Software Technologies’ seneste Global Threat Index.

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort deres seneste Global Threat Index-rapport for juni 2021, der viser, at XMRig-malwaren er den største cybertrussel mod danske virksomheder lige nu. XMRig er en malware, der inficerer virksomhedernes computere og udnytter CPU’en til at mine efter kryptovaluta – helt uden brugernes viden. Ifølge rapporten blev knap fire procent af alle danske virksomheder ramt af denne malware i juni.

På globalt plan er den berygtede Trickbot-malware stadig den største cybertrussel og har ramt 6,8 procent af alle virksomheder i juni.

XMRig-malwaren blev først opdaget i maj 2017 og benyttes af cyberkriminelle til at udvinde kryptovaluta og dermed profitere af andre, så de cyberkriminelle kan tjene flere penge,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark og fortsætter:

Untitled 17Lige nu oplever danske virksomheder i stigende grad at blive angrebet af cyberkriminelle. Derfor er det også vigtigt, at virksomhederne er klar over, at cyberangreb kommer i mange forskellige former, som f.eks. botnets, trojanere og malware til mobiltelefoner. Virksomhederne skal være forberedt på dem alle, og derfor er det nødvendigt, at de har den rette teknologi til at håndtere cyberangreb samt at uddanne deres medarbejdere i at opdage disse ondsindede mails”

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>