NNIT indgår samarbejde om global platform med blockchain start-up
Hjem NYHEDER NNIT indgår samarbejde om global platform med blockchain start-up

NNIT indgår samarbejde om global platform med blockchain start-up

Af Redaktionen

NNIT A/S, en af Danmarks førende leverandører af IT-services og rådgivning, har indgået en aftale med Blockshipping, en iværksættervirksomhed baseret i København, som står bag The Global Shared Container Platform (GSCP).

NNIT indgår samarbejde om global platform med blockchain start-up 2Ifølge aftalen begynder NNIT og Blockshipping samarbejdet i andet kvartal af 2018. GSCP-platformen vil teknologisk basere sig på blockchain-teknologi, Internet of Things og moderne sensorteknologi, imens kerneinfrastrukturen vil hvile på en cloud computing-platform for maksimal skalerbarhed, fleksibilitet og tilgængelighed.

Shippingindustrien har i årevis døjet med lave marginer og begrænset rum for yderligere reduktion af omkostninger, og Blockshippings GSCP-platform er designet til at imødekomme nogle af de største udfordringer – overkapacitet, sikkerhedstrusler og det stadigt stigende fokus på det globale miljø.

GSCP-platformen vil som det første realtids-register over verdens flere end 27 millioner shippingcontainere blive tilgængelig for alle aktører i industrien med henblik på at øge effektiviteten af transaktioner relateret til håndtering af containere over hele verden.

Johann Gautier, Vice President i Management Consulting, ansvarlig for NNIT’s Blockchain team, siger om aftalen:

”Platformen har tiltrukket en masse opmærksomhed, fordi den er et fremragende eksempel på, hvordan blockchain kan løse reelle problemer i verden. Tidspunktet er helt rigtigt, og vi ser frem til at samarbejde med Blockshipping, imens de hjælper shipping-industrien med at omfavne digitaliseringen med nye forretningsmodeller og nye teknologier.”

Blockshipping har allerede modtaget finansiering fra Den Danske Maritime Fond, private investorer og venturekapitalister. For at fremskynde udviklingen af GSCP-platformen, kører Blockshipping en ICO (Initial Coin Offering), som åbnede for bidragydere fra hele verden den 14. maj 2018 (se mere på blockshipping.io).

Blockshipping-teamet består af folk med flere årtiers erfaring fra ledende stillinger i den globale containerindustri, og NNIT vil i samarbejdet bidrage med programledelse, design, blockchain-arkitektur og offshore-udvikling af prototyper.

”Vi ser frem til at trække på NNIT’s ekspertise inden for ledelse og eksekvering af store it-projekter for så hurtigt som muligt at gøre vores GSCP-platform til virkelighed,” siger Peter Ludvigsen, grundlægger af Blockshipping, og fortsætter:

”Vi ønsker at GSCP-platformen skal gå forrest i shippingindustrien. Derfor har Blockshipping fundet det perfekte match i NNIT, som er en velrenommeret it-leverandør til nogle af de mest regulerede industrier, der stiller høje krav til kvalitet og sikkerhed.”

NNIT har omtrent 350 kunder, hvoraf cirka 100 er lokaliseret uden for Danmark. Omtrent 20 % er kunder fra den internationale life-science-industri (januar 2018).

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>