Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet
Hjem NYHEDER Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

Af Redaktionen

Det bliver et fagligt fyrtårn inden for interaktive løsninger, der bliver ny labchef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet.

Ny chef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet 1

Frank Allan Hansen, ny labchef for Interactive Spaces Lab på Alexandra Instituttet

43-årige Frank Allan Hansen overtager posten efter at Kaj Grønbæk, der stopper for at blive ny Institutleder for Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet.

Frank Allan Hansen har været ansat på Alexandra Instituttet siden 2011, og har solid teknisk erfaring med design af softwarearkitektur og systemudvikling. Han er oprindelig uddannet cand.scient i datalogi fra Aarhus Universitet og har en ph.d. grad i datalogi inden for området pervasive- og contextaware computing.

Han har arbejdet med mobile og trådløse systemer og applikationer til mobile enheder siden 2003, og har siden 2012 stået i spidsen for Alexandra Instituttets smartphone- og app-satsning. Her har han været projektleder på en lang række af Alexandra Instituttets mobile løsninger for store kunder. Det gælder blandt andet appudvikling for Vejdirektoratet, der har tegnet sig for en del projekter de sidste par år. Men lab’et har også løst projekter som Aabenraa i Bevægelse, Opdag Aarhus samt PlanA, der er et planlægningsværktøj.

Han er desuden projektleder for forskningsprojekt, der undersøger, hvordan man kan anvende Augmented Reality/Virtual Reality (AR/VR) inden for dansk industri. Derudover er lab’et med i MADE Digital, hvor de arbejder med AR til træning og produktudvikling.

Ifølge Ole Lehrmann Madsen, direktør på Alexandra Instituttet, så opfylder Frank Allan Hansen til de fulde de kriterier, Instituttet har for en labchef.

“Han kan tænke forretning og har været med i lang række kommercielle projekter, hvor der er blevet leveret med høj kvalitet, til tiden og inden for den givne økonomiske ramme,” siger han og uddyber:

“Allan har gennem kommercielle og forskningsbaserede projekter opnået en dyb indsigt i de tekniske muligheder inden for mobility, og herunder viden om, hvordan man kobler mobile teknologier med andre teknologier for at opnå nye forretningsmæssige gevinster.”

Frank Allan Hansen er rigtig glad for at få muligheden for at stå i spidsen for Interactive Spaces Lab og han ser frem til at være med til at tegne området fremadrettet i Alexandra Instituttet.

“Vi har allerede i dag en lang række spændende kommercielle projekter og forskningsprojekter bag os og jeg glæder mig til sammen med lab’ets medarbejdere at kunne fortsætte dette arbejde og sikre, at vi også fremadrettet er førende og kan levere state-of-the art resultater inden for vores fokusområder.”

Interactive Spaces Lab er et af Alexandra Instituttets seks faglige lab, der beskæftiger sig med de nyeste teknologier inden for Industri 4.0, AR/VR, Internet of Things og big data. De har desuden opbygget en afdeling i København på BLOXHUB, der arbejder med, hvordan digitale teknologier kan være med til at skabe nye løsninger i fremtidens byggede miljø.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>