Ondsindede bots udgør 40 pct. af al internettrafik
Hjem Undersøgelse Ondsindede bots udgør 40 pct. af al internettrafik

Ondsindede bots udgør 40 pct. af al internettrafik

Af Redaktionen

En ny undersøgelse fra Barracuda Networks viser, at ondsindede bots tegner sig for knap 40 pct. af internettrafikken.

Det bør få de røde advarselslamper til at blinke ude i virksomhederne, lyder det fra nordisk direktør i Barracuda Networks, Peter Gustafsson.

Internettrafikken og det globale dataforbrug stiger eksplosivt, og på internettets digitale motorveje er det nu to tredjedele af internettrafikken, der udgøres af ‘selvkørende biler’ i form af bots. Og heraf er størstedelen ondsindede bots, der potentielt kan udgøre en alvorlig trussel for virksomhedernes sikkerhed.

Ondsindede bots udgør 40 pct. af al internettrafik“Bots og andre automatiseringsværktøjer har effektiviseret mange digitale processer. Men desværre har de også fanget de cyberkriminelles opmærksomhed – og det kan være en alvorlig trussel mod virksomhedernes applikationer. Virksomhederne er derfor nødt til at blive bedre til at identificere og stoppe disse bots,” siger Peter Gustafsson, nordisk chef for Barracuda Networks.

De fleste kommer fra Nordamerika

I undersøgelsen fra Barracuda Networks kan man også se, at webshops og portaler på internettet er de hyppigste mål for avancerede og gentagne bot-angreb. Nordamerika dominerer statistikken og tegner sig for hele 67 pct. af den globale, ondsindede bot-trafik. Til sammenligning står Europa for 22 pct.

Undersøgelsen viser også, at to public cloud-tjenester dominerer bot-trafikken – AWS og Microsoft Azure – med en næsten ligelig fordeling

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>