Når EU-direktivet for ESG-rapportering udrulles i løbet af 2024, vil mange virksomheder stå overfor en ny og ikke mindst kompleks rapporteringsopgave.
Oracle Cloud EPM for Sustainability imødekommer virksomheders behov for at måle og rapportere på bæredygtighedsinitiativer og har skabt et værktøj, der samtidig kan fremme virksomheders bæredygtighedsresultater.
Oracle annoncerer i dag en ny løsning for bæredygtighed, nemlig Oracle Cloud EPM for Sustainability, som er en del af Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM), der hjælper virksomheder med at lave effektiv afrapportering på bæredygtighedsindsatser. Den nye løsning gør virksomheder i stand til at opnå dybere indsigt i deres bæredygtighedsinitiativer ved at kombinere data, planer og målsætninger på tværs af organisationen. Derudover kan løsningen skabe forskellige scenarier, der demonstrer optimale udfald.
Løsningen er til virksomheder, som ikke ved, hvordan de skal håndhæve og implementere ESG-rapporteringskravene i deres virksomheder, og som derudover ønsker, at måle og skalere deres bæredygtighedsresultater, men som mangler systemerne og hjælpemidlerne til det.
’Mange organisationer er begyndt at vægte bæredygtighedsrapportering lige så højt som finansiel rapportering – både på ledelsesniveau, men også på de mere tekniske aspekter af rapportering. Med Oracle Cloud EPM for Sustainability får kunder en troværdig løsning, som favner AI og andre avancerede teknologier, der forbedrer effektivitet, leverer indsigter, fremmer compliance og effektivt måler fremgang på alle virksomhedens bæredygtighedsinitiativer,” siger Hari Sankar, group vice president, Product Management hos Oracle.
Med Oracle Cloud EPM for Sustainability kan virksomheder accelerere deres bæredygtighedsindsatser og samtidig møde de nye ESG-rapporteringskrav. Det er muligt at:
- Indsamle, forbinde og transformere data: Direkte forbindelser og fil-baserede uploads gør det muligt for virksomheder at konsolidere ellers uforenelige datakilder for at imødekomme International Financial Reporting (FRS) og Global Reporting Initiative (GRI) standarder samt det nye nyt EU-direktiv for bæredygtighedsrapportering (CSRD).
Eksempelvis vil virksomheder kunne strømline energiforbrug, kørte kilometer eller tilbagelagte afstande, indkøbsdata og andre brugbare datakilder for at møde forskellige standarder eller krav. Derudover sikrer indbyggede processtyringsværktøjer, at al data indsamles, hvilket ikke blot giver mere klarhed omkring beregningerne, det gør det også muligt at identificere og håndtere fejl og uoverensstemmelser.
- Scenarieplanlægge: Inkorporerede modeller gør virksomheder i stand til at skabe og planlægge et utal af sideløbende scenarier. Ved at forstå risici og muligheder for de forskellige projekter, kan virksomheder vælge de mest virkningsfulde og bæredygtige beslutninger.
- Udforske AI-genereret data: Indbygget mønster-genkendelse giver automatiserede underretninger ved anomalier og afvigelser, mens et selvbetjent filtrerings-, sorterings- og visualiseringsværktøj gør brugere i stand til at dykke ned i data med høj sikkerhed. Et formålsdrevet dashboard og automatiserede analyser giver organisationer muligheden for at monitorere fremgang og løse problemer rettidigt.
- Planlægge strategisk: Prædiktiv planlægning gør virksomheder i stand til at forudsige fremtidige resultater. Derudover gør indbygget AI og maskinlærning virksomhedsledere i stand til at forbedre strategier løbende.
- Rapportere: Rettidige og indsigtsfulde rapporter, som afstemmer data med standarder og lovkrav, og som tydeliggør projekternes miljømæssige og sociale betydning, er et vigtigt værktøj overfor alle virksomhedens stakeholdere, så viden kan deles og handling kan tages.