Vertiv slutter sig til RISE-partnerskabsprogrammet til udvikling af bæredygtige datacenterteknologier
Hjem VERTIV Vertiv slutter sig til RISE-partnerskabsprogrammet til udvikling af bæredygtige dataløsninger

Vertiv slutter sig til RISE-partnerskabsprogrammet til udvikling af bæredygtige dataløsninger

Af Redaktionen

Det strategiske samarbejde vil hjælpe med at udvikle bæredygtige løsninger som datacentervarmegenbrug eller alternative strømkilder.

 Vertiv, global leverandør af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger, er glade for at kunne annoncere et nyt partnerskab med RISE Research Institutes of Sweden, et førende forskningsinstitut og innovationspartner.

Vertiv slutter sig til RISE-partnerskabsprogrammet til udvikling af bæredygtige datacenterteknologierVertiv går ind i partnerskabsprogrammet for datacentersystemteknologier på platinniveau og slutter sig til de stiftende partnere som Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU og Norrbotten-regionen.

Datacenterforskningen hos RISE er baseret i Luleå, Sverige, og RISE er ejet af den svenske stat og støttet af EU-midler. I samarbejde med universiteter, industri og den offentlige sektor udfører RISE industriel forskning og innovation med det overordnede mål at understøtte bæredygtig vækst ved at styrke industriens konkurrenceevne og fornyelse.

Gennem partnerskabet med RISE vil Vertiv specifikt understøtte Infrastructure and Cloud Research & Test Environment (ICE), som er et datacentertestområde, der giver adgang til undersøgelsesresultater og eksperter, samt publikationer og demonstrationer af RISE og engagement i mindre forskning og udviklingsstudier.

Af nøgleværdi for partnerne i samarbejdet er det storstilede testmiljø med datacentermoduler, klima- og varmebokse, vindtunneller, edge- og væskekølingstestfaciliteter og evnen til at tage simuleringer og koncepter til et punkt hvor implementeringen kan demonstreres samt test til dataindsamling og analyse.

“RISE demonstrerer teknologisk lederskab inden for anvendt forskning, hvilket gør dem til en perfekt partner for os hos Vertiv. Dette vil hjælpe os med at føre industrien ind i den nye æra med bæredygtige store cloud-datacentre, virksomheds- og edge-applikationer,” udtaler Vertiv CTO, Stephen Liang.

“RISE spiller en førende rolle i at drive bæredygtighed på tværs af Europa, og Vertiv er ideelt placeret til at give fremadskuende ingeniørløsninger til datacenterindustrien og andre steder,” siger Giordano Albertazzi, Vertiv president, EMEA.

“Datacentre er en kritisk del af den digitale infrastruktur. Effektivitet og bæredygtighed er et stærkt fokus for industrien og bliver stadig vigtigere. Nye teknologier, systemløsninger og komponenter skal idégenereres, udvikles, testes og verificeres, før de kommer på markedet. Vi ser vores partnerskab med RISE som en stor del af det.”

Vertiv understøtter også de mange RISE-varmegenvindingsinitiativer, der udnytter varme, der bortledes fra datacentre til forskellige applikationer, såsom melorm og vertikalt landbrug, biomassetørring eller fjernvarmesystemer – med den nylige forundersøgelse, der sigter mod at opnå 90-95°C forsyningsvandstemperatur ( SWT) til fjernvarme. Nogle af de andre projekter i Vertiv og RISEs forskningspipeline omfatter belastningsbalancering, fuld livscyklusvurderinger af datacentre og alle deres komponenter, homomorf krypterings maskinlæring, autonom digital infrastruktur og selvhelbredende systemer, brændselsceller, en digital kulstoftæller for slutbrugere, nye kølemetoder og termiske styringssystemer, der understøtter varmegenbrug og cirkulær økonomi.

”Vi ønsker at komme tættere på de industrielle behov, og et partnerskab hjælper dialogen og det direkte bilaterale samarbejde. På den måde kan vi fortsætte med at udvikle vores tankelederskab sammen med vores partnere,” siger Tor Björn Minde, Director ICE Data centre hos RISE.

Samarbejdet med RISE er det seneste i en række af fremskridt, som Vertiv har gjort omkring bæredygtighed og den bredere Environmental, Social and Governance (ESG) arena. Vertiv er en del af Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) og European Data Centre Association (EUDCA) og bidrager til Climate Neutral Data Centre Pact med det formål at opfylde Europa-Kommissionens mål om klimaneutrale datacentre i 2030. Vertiv og RISE er også medlemmer af E2P2 Tech Consortium, der arbejder med udvikling af brændselsceller med lavt kulstofindhold til at drive datacentre.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>