Sådan finder du det webhotel, der passer til din hjemmeside
Hjem NYHEDER Sådan finder du det webhotel, der passer til din hjemmeside

Sådan finder du det webhotel, der passer til din hjemmeside

Af Redaktionen

Internettet rummer et uendeligt spektrum af muligheder, og det samme gør sig gældende når man skal stable en hjemmeside på benene.

I første omgang kræver det at finde det rigtige, men først og fremmest et ledigt domæne.

Når domænet er købt og betalt, så starter søgningen efter et sted, der kan lagrer hjemmesidens indhold – bedre kendt som et webhotel.

Hvad er et webhotel?

Men hvad dækker termen webhotel egentlig over – og skal man vælge et billigt webhotel eller hænger kvalitet sammen med pris i dette henseende? Som udgangspunkt er det vigtigt at forstå, hvad et webhotel er. Definitionen ligger ikke langt fra kernebetydningen af ordet hotel, deraf navnet. Et webhotel er en plads man som forbruger lejer på en webserver, et andet ord for stor computer. Denne webserver rummer det indhold, der skal være tilgængeligt på hjemmesiden. Det kan være alt fra produkttekst, indholdsbeskrivelser og billeder.

Hvilket webhotel skal man vælge?

Eftersom et webhotel er essentielt og uundværligt, når man skal producere en hjemmeside, og sikrer sig at hjemmesiden vises, når domænenavnet indtastes i URL-adressefeltet i browseren, så er der naturligvis nogle kriterier at vælge udfra. På den måde sikrer man sig, at det webhotel man vælger passer til ens krav. Derfor er det i først omgang fordelagtigt at overveje, hvor stor en hjemmeside man ønsker at opbygge. Dette spiller en afgørende rolle, fordi det er en determinerende faktor, når man skal beslutte, hvor meget plads man skal købe hos webhotellet. Ved et billigt webhotel kan man få 10 GB i basispakken, hvilket er tilstrækkeligt, hvis man blot ønsker at producerer en rejseblog eller en simpel firmahjemmeside. Skal man derimod konstruere en webshop med et hav af produkter vil de 10 GB ikke gøre arbejdet. Af den årsag er det vigtigt at have en klar idé om omfanget af den hjemmeside man vil bygge, og sikrer sig at man ikke køber mere eller mindre, end hvad man har brug for.

Dan dig et overblik over følgende

Sådan finder du det webhotel, der passer til din hjemmesideSom det tilfældet med alverdens produkter, så er der forskel på kvalitet. Det samme gør sig gældende med webhoteller. Det betyder ikke at et dyrt webhotel er det billige overlegent – blot at man bør nogle centrale punkter, når man vælger et webhotel. Her kan man med fordel forhøre sig om mængden af webhoteller, der befinder sig på den pågældende webserver. Er denne tæt på at være fyldt, så kan det påvirke hvor hurtigt din hjemmeside loader. I relation til hurtighed, så har en hurtig og stabil internetforbindelse ligeledes en indflydelse på webserveren. Et billigt webhotel kan overholde alle ovennævnte krav, hvorfor det handler om at finde den løsning, som er det bedste match for ens hjemmeside.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>