Shape indgår partnerskab med Waterland om global storsatsning
Hjem TEKNIK Shape indgår ny partnerskab med Waterland om global storsatsning

Shape indgår ny partnerskab med Waterland om global storsatsning

Af Redaktionen

App-konsulenthuset Shape har som mål at blive den største i verden inden for sit felt i partnerskab med Waterland Private Equity, som køber aktiemajoriteten i selskabet.

Shape blev stiftet i 2010 med en ambition om at blive den største og bedste app-leverandør i Danmark.

I dag er Shape vokset til over 100 medarbejdere med en kundeportefølje, der blandt andet tæller internationale sværvægtere som IKEA, Red Bull og Credit Suisse samt en lang række danske virksomheder som Fitness World, Bang & Olufsen, OK a.m.b.a., Solar, Aller Media, Novo Nordisk m.fl. Samtidig er Shape et af landets førende digitale konsulenthuse målt på både årlig vækst og indtjening. Waterland Private Equity køber aktiemajoriteten i Shape med en fælles målsætning om at skabe det største konsulenthus inden for appudvikling på globalt plan.

Selskabet blev i sin tid grundlagt af Christian Risom, Nicolas Linde, Ole Gammelgaard Poulsen og Philip Bruce, der også har stiftet og udspundet spilselskabet Shape Games, som i sig selv er vokset til over 120 medarbejdere, inden det blev solgt. I 2020 blev det daglige ansvar for Shape overdraget til Kristian Duvald Friis, Søren Ulrikkeholm, Allan Aurelius og Villads Riber Mink, mens stifterne udgør konsulenthusets bestyrelse fra deres fælles selskab Upright Capital.

Ambitionen med Shape har altid været at opnå en unik markedsposition gennem lange kunderelationer, arbejde der beviseligt bidrager til kundernes bundlinje og et fokus på at være de bedste i markedet til at udvikle apps. Denne ambition skal nu videreføres på globalt plan, og her har man fundet den oplagte partner i Waterland Private Equity. Waterland blev stiftet i 1999, er i Danmark ledet af Kaspar Kristiansen og har tidligere investeret i navnkundige bureauer som DEPT, iO og Sideshow.

Shape indgår partnerskab med Waterland om global storsatsningWaterlands tilgang til opkøb og virksomhedsudvikling gennem buy-and-build-modellen samt deres specialisering i at løfte veletablerede virksomheder til det globale niveau adskiller dem fra andre fonde. Med Waterlands indtræden vil Shape udgøre en stærk platform for videre organisk vækst og ekspansion gennem opkøb.

Christian Risom, medstifter af Shape, siger om Waterland og den kommende ekspansion:

“Upright Capital valgte Waterland som partner til at skabe et globalt product agency powerhouse, fordi deres musketerånd og evne til at træffe hurtige beslutninger giver os en fleksibilitet og styrke som ingen andre. Shape skal ud og danne partnerskaber med de app-specialister, der hidtil har foretrukket at stå på egne ben, fremfor at takke ja til tilbud om opkøb og rollups fra generalistbureauer. Den nye ejergruppe leder efter eliten, ikke bredden i markedet. Vi vil fortsætte med at være kendt for at lave de bedste produkter i verden inden for vores felt.”

De globale vækstambitioner for det nye partnerskab er store og kræver betydelige investeringer. Over en årrække har de digitale konsulenthuse gennemgået en større konsolidering, som Waterland har deltaget i med flere porteføljeselskaber. Konsolideringen har været begrænset blandt virksomheder med speciale i app-udvikling, men Shape og Waterland vil nu investere i området.

For den daglige ledelse er udviklingen det naturlige næste skridt for virksomheden. Kristian Duvald Friis, administrerende direktør i Shape, siger følgende om det nye partnerskab med Waterland Private Equity:

“Waterland har forstået vores forretningsmodel og kultur. Shape er sat i verden for at udvikle premium apps, som gør vores kunder til vindere i den digitale verden. Sammen med Waterland vil vi styrke vores forretning og fremme vores kompetencer til glæde for kunderne. Vi tror fortsat fuldt og fast på, at den digitale kamp primært skal vindes på mobilen – og det ønsker vi at skabe den stærkeste internationale platform for.”

Hos Waterland er forventningerne til investeringen også stor. Erfaringerne fra tidligere investeringer i konsulenthuse og bureauer, som er blevet markedsledere gennem international ekspansion, bliver en afgørende faktor, når ambitionerne for Shape skal realiseres. Kaspar Kristiansen, Managing Partner for Waterland Nordics, siger:

“Shape har skabt en stærk platform og en veldrevet forretning ved at fokusere kompromisløst på kompetencer, kvalitet og kundetilfredshed i et marked med gode udviklingsmuligheder og vækstudsigter. Vi har stor tiltro til, at ledelsen og medarbejderne i Shape med de rette investeringer kan gøre sig gældende globalt og indfri vækstambitionerne i de kommende år, og vi ser frem til at bidrage til den positive udvikling.”

Ejerskiftet medfører ingen ændringer i den daglige ledelse eller organisationen, ligesom eksisterende kundeforhold ikke påvirkes. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>