I dag under TECHBBQ åbner remote-work platformen, Deel, i Danmark
Hjem NYHEDER I dag under TECHBBQ åbner remote-work platformen, Deel, i Danmark

I dag under TECHBBQ åbner remote-work platformen, Deel, i Danmark

Af Redaktionen

Deel har på to år åbnet flere end 60 kontorer verden over og åbner i dag i Danmark.

Platformen forbinder talenter med virksomheder globalt. Nu kan du tage på arbejde i New York fra sofaen i Næstved, eller finde hjælp fra London til din virksomhed på Lolland.

Især arbejdsmanglen på flere tusinde it-eksperter i Danmark har fået Deel til at åbne kontor i København.

I dag mangler Danmark ifølge IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og IDA i juni 2021 7.200 it-eksperter. Et tal, der forventes at stige til flere end 20.000 i 2030. Manglen på it-eksperter sætter en bremse på den danske vækst, hvor især SMV’erne rammes, grundet stigende lønomkostninger, i et ekstremt konkurrencepræget marked. Selv i et miljø med inflation, er danske virksomheder presset på især it-området.

Dansk Erhverv estimerer, at deres medlemmer har tabt fortjeneste på 35 milliarder kroner på bare tre måneder, grundet mangel på arbejdskraft. Det vil den globale remote-work platform, Deel, lave om på. Deel åbner kontor i København efter at have åbnet kontorer i Finland, Norge og Sverige tidligere i 2022.

Fra MIT til København
I dag under TECHBBQ åbner remote-work platformen, Deel, i Danmark

Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel

Deel er startet i 2019 af to unge MIT-studerende, der, på bagkant af den første coronabølge i 2020, så potentialet i fjernarbejde i en digital hverdag. Det var startskuddet til Deel, der i dag forbinder eksperter og virksomheder i over 60 lande, herunder Sverige, Norge og Finland.

Gennem platformen kan man tilmelde sig som ekspert, hvis man ønsker at finde job i udlandet, uden at flytte. Eller finde eksperter overalt i verden, og rekruttere og betale nye medarbejdere direkte gennem Deel-platformen.

I EU arbejdes der netop nu på et platformsdirektiv, der vil sikre europæiske lønmodtageres rettigheder og modarbejde social dumping i en digital verden, hvor man kan arbejde alle steder fra. Her vil EU sikre, at man ikke udnytter lokale forskelle til at udhule lokale ferie og lønrettigheder. Deel støtter op om EU-direktivet, hvor man bl.a. ønsker at sikre, at lønmodtagere kan organisere sig og forhandle fælles løn m.m.

”Remote-work er kommet for at blive og giver fantastiske muligheder for at arbejde effektivt, og med de dygtigste, uanset geografi. Men det er også et meget nyt område og en ny måde at arbejde på, der kræver, at vi tænker os godt om, så det er på ordentlige vilkår for alle parter. Ellers kan det nemt blive et wild-west. Deel er bygget op omkring compliance og lokale vilkår, og derfor bakker vi også op om EU’s tanker om et platforms-direktiv,” siger Deels grundlægger og co-CEO, Alex Bouaziz.

Når man bruger Deel-platformen, så sikrer Deel, at alle lokale lovkrav overholdes ift. remote-work. Platformen har i dag lokale samarbejdsaftaler med flere end 200 advokatfirmaer, der sikrer, at alle rettigheder på vegne af talenter og virksomheder overholdes.

Danmark har talenter og virksomheder i verdensklasse

I dag har flere end 8.000 virksomheder fundet og ansat nye medarbejdere gennem platformen. Og med åbningen i Danmark vil Deel hjælpe danske virksomheder og talenter med at udnytte deres potentialer – lokalt og globalt. Deel har store forventninger til både danske virksomheder og talenter – for Danmark har et godt ry i udlandet som partner og kollega.

”Vi er glade for at åbne Deel i Danmark og gøre det nemt for danske talenter og virksomheder at udfolde deres potentiale lokalt og globalt – hurtigere. Danmark har nogle af verdens mest interessante miljøer inden for innovation og kreativitet. Områder, der er stor efterspørgsel på globalt, ligesom der i Danmark er på it-kompetencer pt. Vores mål er at forbinde talenter og virksomheder, så de gode ideer hurtigere kan blive til virkelighed,” siger Daniel Eisenberg, der er nordisk chef for Deel.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>