Stor dansk IT-virksomhed ser grønt
Hjem NYHEDER Stor dansk IT-virksomhed ser grønt

Stor dansk IT-virksomhed ser grønt

Af Redaktionen

IT-virksomheden team.blue Denmark investerer i bæredygtig strøm til alle deres datacentre.

Stor dansk IT-virksomhed ser grønt

​IT-virksomheden team.blue Denmark investerer i bæredygtig strøm til alle deres datacentre. Et elforbrug svarende til 398 parcelhuse bliver dermed dækket af 100 procent vedvarende energi.

Et elforbrug svarende til 398 parcelhuse bliver dermed dækket af 100 procent vedvarende energi.

Rundt om i det danske land står 5 pulserende datacentre, der bl.a. tilhører team.blue Denmark. I dem står rækker op og rækker ned af computersystemer, der alle banker igennem for at hoste de mere end 250.000 kunders IT-løsninger. Det kræver strøm. En hel del af slagsen.

Nærmere bestemt er der estimeret et forbrug på omkring 1.750.000 kWh for 2020. Omregnet svarer det til elforbruget i 398 husstande med gennemsnitsfamilier på 2 voksne og 2 børn.

team.blue Denmark holder til på Højvangen 4 i Skanderborg, hvorfra de udvikler, administrerer og servicerer hosting- og Cloud-løsninger til små og mellemstore virksomheder i Danmark. IT-firmaet har allerede dækket strømmen til ca. en tredjedel af deres datacentre med grøn energi, men nu ønsker de at få alle centre samt deres kontor til at køre på udelukkende grøn strøm.

”Det er vigtigt, at vi som IT-firma er opmærksom på, hvordan vi kan reducere den belastning, som vores datacentre har på klimaet. Både over for vores kunder, medarbejdere og miljøet,” udtaler Bo Brandt Cramer, HR-chef i team.blue Denmark.

En klimavenlig dagsorden

Beviset for investeringen i Miljøvenlig El hos Energi Danmark er i hus, og det betyder, at team.blue Denmark nu kan kalde sig CO2-neutral på elforbruget:

”Vi har investeret i et tillæg til vores eksisterende forbrug, som sikrer, at vi på en certificeret og godkendt måde kan garantere, at hele den mængde strøm, vi aftager, bliver produceret igennem vedvarende energikilder, i 2020, specifikt møntet på nordisk vandkraft,” fortæller Ole P. Jensen, CTO for team.blue Denmark. Bo Brandt Cramer supplerer:

”Behovet for bæredygtighed bliver større og større, og vi er glade for at kunne mærke efterspørgslen på grønne løsninger fra vores kunder. Vi ønsker i den grad at støtte op om klimaindsatsen i Danmark, og grøn strøm må siges at være endnu et skridt i den rigtige retning,” lyder det afslutningsvist fra HR-chefen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>