Systematic ansætter erfaren it-sikkerhedschef
Hjem SIKKERHED Systematic ansætter erfaren it-sikkerhedschef

Systematic ansætter erfaren it-sikkerhedschef

Af Redaktionen

Karsten Østnæs Rosgaard har hjertet med, når han skal stå i spidsen for Systematics høje standard for it-sikkerhed og compliance.

Det har han en særlig grund til.

Oprindeligt er han bankuddannet og troede, at han skulle være bankdirektør, men en særlig interesse for it og sikkerhed førte ham ad en lidt anden sti.

Gennem de seneste 25 år har Karsten Østnæs Rosgaard arbejdet med it-sikkerhed, risikostyring og compliance hos virksomheder som Grundfos, Coop, GN Store Nord/ReSound, Mærsk Drilling og senest hos JN Data.

Den 1. marts tiltrådte han stillingen som ny Chief Information Security Officer (CISO) i softwarevirksomheden Systematic. Her skal han sørge for, at Systematic også i fremtiden lever op til de internationale sikkerhedskrav og standarder, der er forbundet med at levere kritisk it-infrastruktur til forsvar, sundhedsvæsen, politi og efterretning. Opgaverne skræmmer ham ikke, tværtimod er der helt andre følelser forbundet med netop disse områder:

– Jeg har to døtre, som er ansat i henholdsvis Søværnet og i Hæren, mens deres mor arbejder i hospitalsvæsnet. Systematics løsninger hjælper soldater og sundhedspersonale og redder liv på både sygehus og slagmark. Det er klart, at jeg er stolt af at være med til at sikre de systemer, som beskytter mine børn og bidrager til et bedre samfund. Det føjer lige en ekstra dimension til et job, som i forvejen er vanvittigt spændende, siger han.

Virksomheder, som leverer kritisk infrastruktur til forsvar og sundhedsvæsen i både ind- og udland, er underlagt særligt skrappe sikkerhedskrav. Systematic er ISO27001-certificeret og CMMI5-vurderet – og er i det hele taget et godt sted, når det kommer til it-sikkerhed og compliance, mener CTO i Systematic, Thomas Jesper Hansen – men det er også et område, som hele tiden forandrer sig:

– Vi har brug for omhu og fremsynethed, fordi compliance-landskabet hele tiden ændrer sig i takt med et foranderligt trusselsbillede og nye skrappe krav til virksomheder og systemer. Her kommer Karstens brede og solide erfaring fra flere større, private virksomheder os til gavn, når vi skal sætte retningen for den fremtidige udvikling – specielt inden for cybersikkerhed, siger Thomas Jesper Hansen.

Blå bog

Systematic ansætter erfaren it-sikkerhedschef

arsten Østnæs Rosgaard

Erhvervserfaring:

2018-2023: JN Data, Leder af Security & Compliance (CISO) og senest leder af Regulatory Compliance afd.

2016-2018: Mærsk Drilling, Leder af informationssikkerhed, virksomhedsarkitektur og Master Data (CISO)

2011-2016: Coop Danmark, Leder af Risk & Compliance (CISO)

2006-2011: GN Store Nord og GN ReSound, It-sikkerhedschef (CISO)

2001-2006: Grundfos, Group IT Security Manager (CISO)

1998-2001: Bankdata, afdelingsleder

Uddannelse:

1993-1995: Diplomuddannelse informationsvidenskab og finansiel ledelse, Aarhus Universitet

1986-1990: Diplomuddannelse, International ledelse og økonomi

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>