Norconsult ansætter ny markedschef for bæredygtighed
Hjem BÆREDYGTIGHED Norconsult ansætter ny markedschef for bæredygtighed

Norconsult ansætter ny markedschef for bæredygtighed

Af Redaktionen

Ninette Alto tiltrådte 1. juni i en nyoprettet stilling som Norconsults nye markedschef for bæredygtighed.

Ansættelsen er en styrkelse af Norconsults ambitioner om at yde rådgivning, der fremmer bæredygtigt og ressourceeffektivt byggeri.

Med ansættelsen af 55-årige Ninette Alto som ny markedschef for bæredygtighed skal Norconsults helheldsorienterede tilgang til bæredygtighed og cirkularitet løftes op på næste hylde.

Ninette Alto kommer fra en stilling som direktør for bæredygtighed i MT Højgaard med ansvar for rådgivning inden for bæredygtighed, energi og indeklima samt DGNB-certificeringer af byggerier. Nu skal hun bruge sin solide erfaring til at styrke bæredygtighedsområdet i Norconsult, hvor hun bl.a. vil stå i spidsen for at udvikle cirkulære forretningsmodeller.

”Jeg er rigtig glad for den nye rolle hos Norconsult, og jeg glæder mig til at arbejde indgående med kompetencerne på denne grønne agenda i koncernen. Jeg kan bidrage med min viden om materiale- og udførelsessiden og på den måde klæde vores dygtige arkitekter og ingeniører på til at kunne yde den bedste rådgivning over for kunderne,” siger Ninette Alto.

Foruden en fortid i MT Højgaard trækker Ninette Alto på erfaringer som bestyrelsesmedlem i Green Building Council Danmark og i Gladsaxe Erhvervsby, hvor hun er en af drivkræfter bag et partnerskab, der sætter fokus på cirkulært byggeri og minimering af byggespild.

Rådgivning er nøglen til mindre klimaaftryk

Norconsult ansætter ny markedschef for bæredygtighed

Ninette Alto

I Norconsult får Ninette Alto ansvaret for at samle viden på tværs af koncernen og trække gode erfaringer fra den 4000 mand store moderkoncern i Norge, som også råder over et kompetencecenter for bæredygtighed.

Derudover bliver Ninette Altos opgave at stå for miljøcertificeringer, kunderelationer og at opbygge en stærk faglighed på bæredygtighedsområde internt i virksomheden. Ifølge Alto ligger der et stort potentiale i at påvirke beslutningerne tidligt i rådgivningsfasen.

”Bæredygtigt byggeri forudsætter en helhedstænkning, og at man påvirker de helt spæde stadier af byggeprocessen. Det er her man gennem kompetent rådgivning skal sætte ind for at skabe bæredygtigt byggeri i fremtiden,” siger Ninette Alto

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>