Amadeus når niveau tre i den seneste version af NDC-standarden

International Air Association (IATA) har certificeret organisationer efter deres evne til at støtte op om NDC (New Distribution Capability)-standarden siden 2016.

Amadeus når niveau tre i den seneste version af NDC-standarden 1Amadeus har nu – med Altéa NDC – fornyet selskabets niveau tre-certificering af den seneste version af standarden, 18.1, som trådte i kraft i marts 2018.

Version 18.1 er en vigtig milepæl i industrialiseringen af NDC. Det, der adskiller 18.1 fra tidligere versioner, er, at den er baseret på flybranchens nye datamodel, som IATA har udarbejdet ved hjælp af Amadeus og andre samarbejdspartnere. Den nye datamodel har til formål at tilbyde branchen en konsekvent metode til bedre at kunne definere anvendelsen af nye og eksisterende standarder. Modellen understøtter såvel anvendelse som industrialisering af nye standarder, såsom NDC.

– Vi har arbejdet tæt sammen med IATA og andre branchepartnere for at teste og forbedre den seneste version af standarden, der vil komme til at lette såvel industrialisering som implementering, fortæller Gianni Pisanello, VP hos Amadeus NDC-X-program. Version 18.1 og den nye datamodel indebærer, at NDC-meddelelser mellem flyselskaber og tredjeparter – uanset om det handler om aggregatorer, udbydere af rejser eller andre aktører i branchen

– nu har en mere tydelig og samtidig mere ukompliceret struktur.
I 2016 og 2017 nåede Amadeus niveau tre som IT-leverandør og niveau et som aggregator. Amadeus er også godt på vej til at nå niveau tre som aggregator senere på året.