Begrænset Netflix-adgang skubber brugere i armene på cyberkriminelle
Hjem SIKKERHED Begrænset Netflix-adgang skubber brugere i armene på cyberkriminelle

Begrænset Netflix-adgang skubber brugere i armene på cyberkriminelle

Af Redaktionen

Med deres seneste opdatering forsøger Netflix at forhindre brugere i at dele deres abonnement med andre.

Det har skabt et utilsigtet marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer på Darknet, viser ny undersøgelse fra Check Point Research.

Streaming-giganten Netflix har netop startet udrulningen af den meget omdiskuterede funktion, der gør, at brugere ikke længere kan dele deres Netflix-konto med venner og familie uden for husstanden. Ifølge Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har Netflix’ ændringer skabt et ideelt scenarie for cyberkriminelle, som forsøger at udnytte Netflix-brugere, der leder efter en billig adgang til streamingtjenesten. Analytikerne hos Check Point har nemlig identificeret adskillige brugere på beskedtjenesten Telegram, der annoncerer med adgang til Netflix-konti med Premium-abonnement på Darknet på helt ned til 15 kroner om måneden. Check Point advarer dog danske forbrugere om at købe en Netflix-konto via sælgerne på Telegram og Darknet – de billige abonnementer er nemlig ofte stjålet fra intetanende brugere.

“Cyberkriminelle udnytter ofte ændringer i forbrugernes adfærd til deres fordel. Ændringerne hos Netflix er ingen undtagelse, og vi oplever, at mange kriminelle forsøger at sælge adgang til billige abonnementer på streamingtjenester via Telegram og Darknet. Det er dog vigtigt at understrege, at der i langt de fleste tilfælde er tale om Netflix-konti, som hackere har fået adgang til ved f.eks. datalæk eller gennem phishing e-mails,” forklarer Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark. Han fortsætter:

“Desuden er vi stødt på flere tilfælde, hvor brugere har købt en Netflix-konto med Premium-abonnement via Darknet, men aldrig fået adgang eller har fået deres konti blokeret efter få dage eller uger. Derfor opfordrer vi forbrugerne til ikke at lade sig friste af tilbud, der ved første øjekast virker for gode til at være sande.”

Check Point anbefaler også nuværende brugere af Netflix til at være opmærksomme på, om de har fået kompromitteret adgangen til deres Netflix-konto:

“For ikke selv at få stjålet sine adgangsoplysninger til Netflix, som hackere kan sælge videre, skal man altid huske at anvende et stærkt og sikkert password samt holde øje med, om andre tilgår ens konti uden samtykke. I så fald skal man sørge for at logge dem ud og ændre sit password med det samme,” fortæller Balder Borup.

Begrænset Netflix-adgang skubber brugere i armene på cyberkriminelle

Eksempel på, hvordan en Netflix-konto sælges via Telegram

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>