Bidrager vor finanskultur til virksomhedens samlede præstation?
Hjem FINANSIEL Bidrager vor finanskultur til virksomhedens samlede præstation?

Bidrager vor finanskultur til virksomhedens samlede præstation?

Af Redaktionen

”Finance-first-kultur” kan lyde som kedelig regnskabsjargon, der kun har betydning for virksomhedens bundlinjetal og aktiekurs, men kommunikeret rigtigt, kan den gøre en stor forskel.

Et skift i adfærd, kommunikation og holdning til ”finance-first-begrebet” kan få stor betydning for virksomheden.

Det gør finansiering mere meningsfuld for den enkelte medarbejder og afdelingsansvarlige. Kort sagt handler det om, at medarbejdere i hele organisationen får en forståelse for, hvordan deres personlige bidrag og handlinger påvirker virksomhedens samlede resultat.

CFO’en spiller en afgørende rolle som intern forretningspartner og skaber af denne forståelse. Betydningen for virksomheden er en højere grad af omstillingsparathed og evne til at håndtere det stigende pres, der er for at reducere omkostninger og opnå en højere operationel effektivitet.

Hvad er det rigtige tidspunkt for en ændring?

En digital transformation giver mange fordele. En af de helt store er muligheden for at skabe et tættere samarbejde mellem virksomhedens forskellige afdelinger. Hermed sikres, at alle forstår deres bidrag til virksomhedens succes. Den nye finanskultur skal funderes i fakta, og dette understreger vigtigheden af at virksomheden har et ERP system, der kan levere data, alle stoler på og har tillid til.

Ændring af en virksomheds finanskultur bliver lettere, hvis det sker i samspil med næste-generations ERP-systemer. Så når virksomhedens digitale transformation er godt i gang, er det tid til at gennemgå virksomhedens parathed til at iværksætte en ændring af finanskulturen.

Hvad gør vi?

Træning af ikke-finansielle ledere i basal best practice med CFO’en som både coach og facilitator er et væsentligt skridt i retning mod en ændring i forståelsen af finanskulturen. Velkommunikerede fakta om virksomhedens økonomiske resultater, og hvilken betydning de har for den enkelte medarbejder og afdeling, vil øge engagementet hos medarbejderne. Sluttelig vil bonusprogrammer baseret på virksomhedens finansielle resultater gøre det attraktivt for alle medarbejdere at yde en indsats.

Disse tre punkter er et godt sted at starte, når der skal tjekkes op på, hvordan status er på virksomhedskulturen i forhold til forståelsen af økonomiens betydning.

Indblik i virksomhedens øvrige kultur opnås ganske enkelt ved at iagttage interaktionerne mellem medarbejderne. En analyse af hvordan samarbejdet fungerer giver en forståelse af, hvordan kommunikationen og kulturen kan forbedres, og hvordan der bedst bygges bro mellem finansafdelingen og den øvrige organisation.

Bidrager vor finanskultur til virksomhedens samlede præstation?

Moderne ERP-løsninger giver virksomhederne adgang til fremtidens teknologi allerede i dag og fungerer med sine specifikke kombinationer af digitale værktøjer som løftestang og  komplementærværktøj til disse kulturanalyser. Gennemførelse af de ovennævnte punkter gøres mulig gennem centralisering af data fra hele virksomheden og adgang for alle til de data, der er brug for til enhver tid. Disse faktorer er særlig vigtige  når virksomheden ønsker at integrere finansiel og operationel rapportering, hvor der skabes basis for gennemsigtighed og smartere beslutningstagning.

Når medarbejdere og afdelingsledere ser fordelen i dette opnås en langt bedre people experience, og virksomheden bringes dermed tættere på en velfungerende finanskultur.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>