Hjem Nyheder Team Jumbo-Visma etablerer kvindeligt cykelhold

Team Jumbo-Visma etablerer kvindeligt cykelhold

Af Redaktionen
Team Jumbo-Visma etablerer kvindeligt cykelhold

Etableringen af kvindeholdet giver Visma mulighed for at udvide sin støtte til professionel cykling i hele Europa.

Team Jumbo-Visma etablerer kvindeligt cykelhold

Visma annoncerer en spændende udvidelse af Team Jumbo-Visma sponsoratet. Nu etablerer Team Jumbo-Visma nemlig et kvindeligt cykelhold i verdensklasse.

Med beslutningen om at blive medsponsor for Team Jumbo-Visma i 2019 var Visma den første nordiske virksomhed, der støttede et professionelt herrecykelhold i så stor skala. Nu glæder koncernen sig over at udvide sponsoratet, så der både er et herre- og kvindecykelhold.

Det kvindelige Team-Jumbo hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI World Tour. Holdet, rytterne og sponsorerne forventer at have et stærkt setup og køre et godt program i 2021, herunder også de vigtigste løb.

Jumbo-Vismas kvindelige cykelhold deler de samme mål som mændenes hold; nemlig at være de bedste i verden. Atleterne bliver støttet af Team Jumbo-Visma organisationen, som sikrer, at de har ressourcer nok til at konkurrere, kontakte unge talenter, stimulere deltagelse i sport og inspirere andre atleter, partnere og fans.

Samtidig vil organisationens viden og erfaring fra herrecykelholdet kunne gavne det kvindelige hold. Al viden omkring uddannelse, ernæring og udstyr bliver således delt og videreudviklet mellem holdene for at opnå det fælles mål.

– Vi har været meget glade for at støtte herreholdet, da vores sponsorat har bidraget til at skabe værd og nå vores vækstmål i hele Europa. Det kvindelige hold vil styrke indsatsen yderligere. Det giver os også mulighed for at vise vores support til ligestillingsdebatten, ikke kun inde for cykling, men i hele samfundet ved at give begge køn samme vilkår og inspirere unge kvinder til at opnå deres bedste, fortæller Merete Hverven, CEO for Visma.

Holdet føres af Esra Tromp og har 12 ryttere fordelt med en blanding af erfarene verdensklasse atleter og kommende talenter med et stort potentiale. Team leder bliver Marianne Vos (NL), 10x verdensmester cyklist og OL-guldmedalje modtager i 2008 og 2012. Rytterne inkluderer Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) og Anna Henderson (GBR).

Mange faktorer blev overvejet ved opbygning af holdet, herunder fysiske evner, personligheder, ambition og drivkraft. Rytterne blev også kontaktet på baggrund af deres relative styrker i forskellige typer løb og deres potentiale for fremtidig udvikling.

– Det er fantastisk at kunne yde et stort bidrag til cykelsporten på både nationalt og internationalt niveau med vores helt eget kvindelige cykelhold. Udvidelsen med dette meget lovende kvindehold fuldender Team Jumbo-Visma, der omfavner talent, anerkendelse, udvikling og topsport på højeste niveau. Derudover er det fantastisk, at vi også kan tilbyde unge piger et langsigtet perspektiv via vores akademi, siger Richard Plugge, adm. direktør for Team Jumbo-Visma.

Hverven tilføjer:

  • Det har været sjovt at støtte mændenes hårdt tjente sejre over de sidste to år. Vi ser frem til at have samme mulighed med kvindeholdet og ønsker dem alt held og lykke i 2021 og derefter.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>