E-mails er fortsat blandt de største it-trusler
Hjem SIKKERHED E-mails er fortsat blandt de største it-trusler

E-mails er fortsat blandt de største it-trusler

Af Redaktionen

Analysen viser desuden, at knap 80 pct. af de adspurgte ser medarbejderne og virksomhedsledelsen som de svageste led i sikkerhedsarbejdet – altså hverken teknikken eller it-sikkerhedsløsningerne.

E-mails er fortsat blandt de største it-trusler 2Til trods for det er andelen af medarbejdere, der ikke forbereder sig selv på internetangreb helt oppe på 35 pct.

”Eftersom angrebene sker mere og mere hyppigt, kan det blive vældig dyrt, hvis man ikke træner, garderer sig eller involverer sine medarbejdere i sikkerhedsarbejdet. For at følge med udviklingen er det nødvendigt for flere og flere virksomheder at kombinere it med både intern uddannelse og effektive værktøjer, der gør det nemmere at modstå e-mail-angreb,” siger Peter Gustafsson, ansvarlig for it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks i Norden.

Samtidig med at flertallet af virksomhederne angiver, at de ikke betaler hackerne penge for såkaldte ransomware-angreb, så stiger virksomhedens omkostninger ved et angreb alligevel. Et angreb kræver fx mange ressourcer af it-afdelingerne, ligesom det også forstyrrer produktiviteten i virksomheden.

”Hele 70 pct. af de it-ansvarlige er mere urolige for e-mail-sikkerheden i dag end for fem år siden. I 2018 har man regnet sig frem til, at der sendes over 280 milliarder e-mails hver dag, hvorfor virksomhederne har utrolig meget at vinde ved at arbejde mere aktivt for at fremme it-sikkerheden, ikke mindst når det handler om at træne og uddanne medarbejdere internt i organisationen,” afslutter Peter Gustafsson.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>