Danske virksomheder går efter global bæredygtighedspris Zayed Sustainability Prize
Hjem BÆREDYGTIGHED Danske virksomheder går efter global bæredygtighedspris Zayed Sustainability Prize

Danske virksomheder går efter global bæredygtighedspris Zayed Sustainability Prize

Af Redaktionen

Der er danske virksomheder med i ansøgerfeltet, når der skal nomineres kandidater til 2023-uddelingen af den globale bæredygtighedspris Zayed Sustainability Prize.

Prisen uddeles i fem kategorier – sundhed, fødevarer, energi, vand og internationale ungdomsuddannelser, og globalt er der i år 4.538 ansøgere fra 152 lande.

Zayed Sustainability Prize oplyser, at antallet af ansøgninger fra små og mellemstore virksomheder, organisationer og ungdomsuddannelser er steget med 13 procent i forhold til sidste år. Der er bl.a. kommet flere ansøgninger end tidligere fra små og mellemstore virksomheder inden for alle kategorier – et tegn på, at bæredygtighed nu er øverst på agendaen også i disse virksomheder.

Hver vinder inden for kategorierne sundhed, fødevarer, energi og vand modtager 4,3 mio. DKK (600.000 US dollars), som vil være øremærket til, at prismodtagerne kan udbygge og udvikle deres bæredygtige løsninger. Inden for kategorien globale ungdomsuddannelser vil der være seks vindere fra seks regioner, og hver vinder vil modtage 100.000 US dollars.

Ansøgerne fordeler sig med 1.426 inden for fødevarer, 946 inden for sundhed, 829 fra internationale ungdomsuddannelser, 736 inden for energi og 601 fra vandsektoren. Ifølge retningslinjerne for prisen offentliggøres der ikke tal for, hvor mange ansøgere der er fra hvert enkelt land.

 

I kategorien energi er der indkommet et stort antal ansøgninger, hvor der fokuseres på at forbedre adgangen til bæredygtig energi i udsatte områder. Der er her tale om projekter, som vil understøtte FN’s Verdensmål nr. 7, som handler om, at alle skal have adgang til ren energi, hvorved omstillingen til reduceret CO2-emission kan blive fremmet.

Danske virksomheder går efter global bæredygtighedspris Zayed Sustainability PrizeAlle ansøgere vil nu blive gennemgået af et uafhængigt forsknings- og analysefirma. Derefter vil en udvælgelseskomité bestående af internationalt anerkendte brancheeksperter indkredse de mest kvalificerede ansøgere. Som tredje og sidste step i processen vil en jury vælge vinderne i hver kategori. Vinderne vil blive annonceret i forbindelse med en ceremoni den 16. januar 2023. Hvis en dansk virksomhed ender blandt vinderne, vil det være første gang, siden prisen blev indstiftet i 2008.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>