Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskonto
Hjem FINANSIEL Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskonto

Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskonto

Af Redaktionen

Du kan spare helt op til 5.705 kroner det første år, når du skal oprette en erhvervskonto for din virksomhed.

Dette viser en ny sammenligning af et udvalg af de største danske banker, som Danmarks største sammenligningstjeneste indenfor finansielle ydelser, Samlino.dk, står bag.

Bor der en lille iværksætter i din mave, eller er du en af de mange danskere, der har startet egen virksomhed? Så ved du sandsynligvis også, at der er mange udgifter forbundet med at komme i gang. En af disse udgifter er oprettelsen af en erhvervskonto.

Vi har i den forbindelse sammenlignet udgifterne det første år ved oprettelse af en erhvervskonto for små nystartede virksomheder og selvstændige hos nogle landsdækkende danske banker, der også oplyser priserne online.

Bank Oprettelse Årlige udgifter Pris første år
Lunar 0 kr 2.450 kr 2.450 kr
Danske Bank 4.000 kr 3.348 kr 7.348 kr
Sydbank 3.895 kr 4.260 kr 8.155 kr
Nordea 4.800 kr 1.980 kr 6.780 kr
Nykredit 3.000 kr* 1.428 kr 4.428 kr
Priserne er taget fra bankernes hjemmesider den 22. juni 2021.
*Minimumsprisen er 3.000 kroner, men der risiko for, at den vil være højere.

Lunar

Erhvervskonto-priser: Her får du Danmarks billigste erhvervskontoPrisforskellene er til at føle på. Den danske digitale bank, Lunar, med deres produkt Lunar Business Solo, tilbyder den billigste løsning med gratis oprettelse og et årligt gebyr på 2.450 kr. I den anden ende finder vi Nordea, som opkræver 4.800 kroner i oprettelsesgebyr for erhvervskunder og faste årlige udgifter på 1.980 kroner. Det vil sige en besparelse på 4.330 kroner det første år for små virksomheder, der vælger Lunar i stedet for Nordea. Hvis du havde Sydbank, så havde du sparet hele 5.705 kroner på det første år.

Danske Bank

Vælger du derimod at blive erhvervskunde hos Danske Bank med deres Danske Business One løsning, kommer det til at koste 7.348 kr kroner det første år og er dermed den næstdyreste løsning af bankerne, som vi har sammenlignet.

Sydbank

I bunden finder vi SydbankFavorit til mindre eller nystartede virksomheder, hvor du som erhvervskunde kommer til at betale 8.155 kroner det første år – 3.895 kroner i oprettelse og 4.260 kroner i faste årlige udgifter.

Nordea

Nordea Bank ligger i den billige ende, når det kommer til at have de laveste årlige udgifter (1.980 kroner), men deres oprettelsesgebyr på 4.800 kroner gør, at de ligger på sidstepladsen, når vi kun kigger på udgifterne ved oprettelse af erhvervskonto det første år.

Nykredit

En af de billigere banker for små virksomheder er i vores analyse Nykredit med et oprettelsesgebyr på 3.000 kroner (dette er minimumsprisen) og 1.428 kroner i årlige udgifter. Dermed er der en samlet besparelse det første år mellem Nykredits og Lunars priser på knap 2.000 kroner.

Den billigste erhvervskonto findes hos Lunar

Blandt ovenstående selskaber trækker Lunar fra som den billigste bank for erhvervskunder. Og det er dermed ikke nogen stor overraskelse, at hver anden nystartet virksomhed valgte Lunar som deres foretrukne bank i følge tal fra Danmarks Statistik.

En af de ting, som tiltrækker virksomheder og adskiller Lunar fra de etablerede banker, er, at de har gratis oprettelse. Du modtager et VISA-kort uden kortgebyrer, og du og din virksomhed får adgang til Danmarks bedste bank-app. Du kan let og elegant følge med i transaktioner og mere ved hjælp af Lunar-app’en.

Generelt anbefaler Samlino.dk at udføre flere pristjek, når du som forbruger vælger at binde dig til et abonnement – om det er erhvervskonto eller din nye bilforsikring!

Med et overblik over bankernes priser, kan du hurtigt skille fårene fra bukkene og gå videre med de få banker, der ligge i den prismæssige gode ende. For at udvælge den eneste ene foreslår Samlino.dk yderligere at ringe bankerne op for at forstå dem på deres produkter og services. Lav gerne en liste af spørgsmål til bankerne, som du kan bruge i en sammenligning og holde dem op på.

Vigtig information om erhvervskonti

Det er ikke et juridisk krav at have en erhvervskonto, hvis du defineres som en enkeltmandsvirksomhed, men derudover er det et krav. Det er et krav, da virksomhedens økonomi skal være adskilt fra din privatøkonomi.

Derudover er det et krav, at du får en NemKonto til din virksomhed for at kunne gennemføre udbetalinger og betalinger til det offentlige (fx moms)

Når du opretter en erhvervskonto, er det samtidig vigtigt, at du giver banken en række oplysninger. Ifølge hvidvasklovgivningen skal du således angive dit selskabs omfang, formål samt din egen identitet. Det kan gøres ved at sende dit CVR-nummer, legitimation og en forretningsplan til banken, hvor særligt sidstnævnte kræver en smule kærlighed.

Det skyldes, at du faktisk kan skrue en smule på prisen, hvis du udviser god forretningsforståelse, og banken generelt har en idé om, at din virksomhed er en god investering at bruge tid på!

Analysen tager udgangspunkt i, at du ikke er privatkunde hos banken og har kun behov for én erhvervskonto. Der forekommer som oftest også omkostninger ved oprettelse af flere konti, kort-gebyrer, gebyrer for netbank, valuta-gebyrer, etc. Disse har vi ikke taget med i analysen.

Kilder: Samlino.dk, Lunar, Danmarks Statistik, Danske Bank, Nordea, Nykredit og Sydbank

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>