Tyskland køber dansk forsvarssoftware til flåden
Hjem TELEKOMMUNIKATION Tyskland køber dansk forsvarssoftware til flåden

Tyskland køber dansk forsvarssoftware til flåden

Af Redaktionen

Det tyske forsvar opruster digitalt, og ny dansk software skal give ekstra vind i sejlene hos flåden.

Softwaren bygger ovenpå det verdensudbredte kommando-kontrol-system SitaWare Headquarters med specialdesignede maritime funktionaliteter.

Det tyske forsvar, Bundeswehr, og hermed også den tyske flåde, har taget hul på et omfattende it-projekt kaldet German Mission Network Block 2 (GMN 2), hvor software spilles ind for at løse den moderne konfliktzones udfordringer.

Som led i den digitale opgradering har danske Systematic, der er verdens førende udbyder af kommando-kontrol-systemer, underskrevet en ny kontrakt med Bundeswehrs indkøbsorganisation BAAINBw.

Ligesom mere end 50 andre lande benytter Tyskland allerede Systematics kommando-kontrol-system SitaWare Headquarters, og Bundeswehr udvider nu med SitaWare Maritime og SitaWare Fusion.

Tyskland køber dansk forsvarssoftware til flåden”SitaWare anvendes på tværs af værn og ikke mindst nationer, hvilket muliggør et stærkere internationalt samarbejde. Når Tyskland vælger at investere i en maritim opgradering, vil andre lande således kigge mod dem. Vi forventer, at tyskernes erfaringer med de nye funktionaliteter vil åbne andre landes øjne for mulighederne ved Fusion og Maritime,” fortæller Stig Meyer, Systematics maritime Product Manager.

Maritim teknologi i verdensklasse

SitaWare-suiten fungerer som et avanceret digitalt kort, der gør det muligt at opbygge et situationsbillede over områder og farvand, og tillader samtidig, at enheder kommunikerer og deler data med hinanden. Maritime og Fusion automatiser desuden en række manuelle opgaver, ligesom planlægning forbedres, så operationen hele tiden kan tilpasses, som situationen udfolder sig.

”Moderne søkrigsførelse foregår i et komplekst miljø og i samarbejde med enheder fra både luft- og landstyrker og nu også fra cyberspace. Den moderne slagmark indeholder et væld af data, og for at kunne drage nytte af disse kræver det, at data samles, analyseres og præsenteres på en let og overskuelig måde. Hertil kan SitaWare Fusion omdanne data til brugbar indsigt, der hjælper til at træffe bedre beslutninger i en ellers presset situation,” forklarer Stig Meyer.

Med SitaWare Maritime og SitaWare Fusion bliver den tyske flåde således i stand til at operere både hurtigere og mere præcist, og kan bidrage til at bane vejen for stærkere flåder og forsvar i hele NATO.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>