Som et resultat af COVID-19-pandemien har mange virksomheder øget brugen af digitale værktøjer, bl.a. til at registrere udlæg og fakturaer fra hjemmekontoret.
Alligevel oplever mange virksomheder fortsat fejl, og 59 pct. af danske regnskabs- og virksomhedsledere forventer, at antallet af sanktioner for sjusk og fusk vil stige.
Det viser en undersøgelse fra SAP Concur, der står bag et nyt AI-værktøj, som skal dæmme op for problemet.
Hjemmearbejde har det seneste år været reglen snarere end undtagelsen, og derfor har mange virksomheder sat skub i den digitale transformation. På trods af den øgede digitalisering oplever virksomheder udfordringer, fx når det kommer til registrering af udlæg og fakturering, fordi virksomhedens egne regler på området ikke bliver overholdt.
Og det kan være være dyrt for virksomhederne. Ifølge et studie fra AFCR koster sløseri og snyd med udlæg op imod 5 pct. af virksomhedens årlige omsætning, og mangel på intern kontrol bidrager til hvert tredje tilfælde.
Samtidig viser en undersøgelse fra SAP Concur, at 3 ud af 5 (59 pct.) regnskabs- og virksomhedsledere forventer en stigning i antallet af undersøgelser samt sanktioner for bevidste og ubevidste fejl i fremtiden, hvilket kan øge virksomhedernes omkostningsfokus i kølvandet på Coronapandemien.
Sjusk vs snyd
Derfor lancerer SAP Concur i samarbejde med Oversight et nyt AI-værktø,j Concur Detect by Oversight, der gør det lettere for virksomheder at administrere udlæg og udgiftsrefusion. Den nye løsning giver mulighed for at foretage en omfattende dataanalyse og hjælper med at identificere afvigende mønstre, som enten kan være baseret på fejl og i nogle tilfælde bevidst snyd.
“Med Concur Detect by Oversight-løsningen kan virksomheder identificere mønstre forårsaget af ubevidste fejl eller bevidst snyd langt mere effektivt takket være brugen af kunstig intelligens. Det er et tiltrængt redskab for virksomheder, hvor mange oplever et øget ønske om transparens. Både for at beskytte bundlinjen, men også for at spotte ubevidste fejl blandt medarbejderne, så man kan sætte ind og samtidig sikre, at virksomhedens politikker på området er de rette, og at medarbejderne kender – og følger – dem,” siger Dan Lillie, direktør for SAP Concur i Danmark.