SAS lancerer værktøjet Marketing Confidence Quotient der kan hjælpe virksomheder med at udvikle en strategi til at skabe bedre personaliserede realtids kundeoplevelser.
– 2020 var en svimlende rutchetur for de fleste marketingfolk. COVID-19-pandemien forårsagede store ændringer for, hvordan B2B- og B2C-kunder agerede og som virksomhed var man nødt til at tilpasse sig hurtigt for at følge med – identificere nye måder at levere ydelser på, imødekomme efterspørgslen fra nye målgrupper og etablere en emotionel forbindelse med kunderne på nye måder. For nogle var dette sværere end andre lidt afhængigt af virksomhedens analytiske evner og digitale parathed. Pandemien tvang al marketingaktivitet til at blive mere digital.
Som svar har SAS lanceret værktøjet: Marketing Confidence Quotient (MCQ). Dette for at hjælpe virksomheder med at identificere modenheden i deres marketing- og analysefunktioner på tværs af fem kompetencer: strategi, organisation og struktur, teknologi, proces og måling.
”I dag, hvor kunderne er i højsædet og vi lever i en digital verden, har den måde, som virksomheder interagerer med deres kunde på, uigenkaldeligt ændret sig,” udtaler Thomas Thorning, Nordic Manager Customer Intelligence hos SAS. ”MCQ er ”spot-on” til denne ændring. En evaluering som denne vil hjælpe marketeers med at retænke marketing – skabe realtids, personaliserede kundeoplevelser, der øger forretningens rentabilitet, strømline processer og fremmer brandloyaliteten.”
Desværre har mange virksomheder, ikke de nødvendige digitale marketingkompetencer og -funktioner til hurtigt at tilpasse sig en ny marketingstrategi. Fra indsamling og analyse af forskellige kundedata, til eksekvering på tværs af kanaler i real-tid , har udfordringen og muligheden aldrig været større.
Samspillet mellem øgede kundeforventninger og ændrede krav til marketingfunktionen har betydet at marketingorganisationer er gået fra at benytte de traditionelle kanaldrevne muligheder til at skulle servicere den fulde kunderejse, hvilket skaber mere kompleksitet.
Marketing Confidence Quotient evaluering
I slutningen af den 10-minutters MCQ-evaluering modtager respondenterne en score for den samlede modenhed indenfor ”analytics”, kompetencescores for hovedområderne, og hvordan de som virksomheder rangerer i forhold til andre i deres branche og virksomhedsstørrelse. Oplysninger der gerne skulle hjælpe respondenterne med at identificere styrker og svagheder inden for fire vigtige marketingområder:
Den digitale kunde. I 2020 blev gennemsnitsforbrugeren mere digital dygtig. Dagens kunder forventer “Relevans as a Service” på måder, der er mere personaliserede, engagerende, autentiske og i real-tid.
Digital tillid. Selvom forbrugerne er blevet nødt til at bruge mere tid online, har de stadig høje forventninger til databeskyttelse. Det er ikke kun nødvendigt at beskytte kundedata, det er en konkurrencemæssig fordel. For at opbygge et troværdigt brand skal virksomheder i dag retænke nye måder til at være troværdige og engagerende på en god og naturlig måde.
Digital loyalitet. De brands, der lykkes i fremtiden, er dem, der kan skabe loyalitet. Både ved brug af personaliserede services, funktioner og værdier på tværs af hele kunderejsen. De smarte virksomheder tilpasser og målretter indhold, kampagner og interaktion på tværs af hele kunderejsen gennem fælles mål – ikke kun i et loyalitetsprogram.
Agilitet og automatisering. En konkurrencedygtig virksomhed skal både være agil og benytte automatisering for at imødekomme kundernes behov. Både for at fremme beslutninger, reducere risiko og muliggøre real-tids kundeengagement. Fremadsynede virksomheder automatiserer analyser og beslutninger i realtid og omfavner de mange nye tekniske muligheder såsom containere, mikroservicearkitekturer og hybride cloud-tjenester.