​Holmegaard Værk officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen
Hjem Efter Arbejde ​Holmegaard Værk officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen

​Holmegaard Værk officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen

Af Redaktionen

8. juni blev Nordens levende museum for form og forvandling, Holmegaard Værk, officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen.

​Holmegaard Værk officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen

Foto: Per Rasmussen / Museum Sydøstdanmark

Efter åbningsceremonien fik H.K.H. Kronprinsessen og følge en rundvisning i museets mange udstillinger og kom helt tæt på skabelsesprocessen i mødet med de arbejdende glaskunstnere.

Det var en stolt museumsdirektør der i dag officielt kunne indvie Næstveds nye kulturelle ledestjerne: ”Holmegaard Værk vil genoplive æstetikken, håndværket, kreativiteten, de danske designtraditioner og fælleskabet. Jeg er fuld af forventning og glæder mig over, at vi nu officielt indvier Danmarks mest moderne og involverende museum”, lød det fra museumsdirektør Keld Møller Hansen.

Jesper Nygård, der er administrerende direktør i Realdania og har været en vigtig samarbejdspartner i projektet, var ligeledes begejstret for, at det gamle industrianlæg atter bliver blæst til live:

”Holmegaard Værk er en del af vores fælles historie. Tørvemosen og industrianlægget er en vigtig fortælling om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra – en historie, der rækker så langt tilbage som til jægerstenalderen. Og til industrialiseringens begyndelse i Danmark. Lige siden jeg var her første gang, har jeg glædet mig til at se det gamle industrianlæg få nyt liv. Og det er virkelig fantastisk at se, hvordan Holmegaard Værk bærer både historien og kunsthåndværket ind i fremtiden.”

Også Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, glæder sig over den officielle indvielse af Holmegaard Værk, hvilket han italesatte i sin åbningstale: ”Vi har fået et af de kraftigste fyrtårne i Nordens kulturelle landskab. I dag er 200 års Danmarkshistorie inden for kultur-, industri- og naturarv blevet levende. Levende for alle, der bor her – og levende for alle de gæster, vi allerede nu modtager. Glasjuvelen, der stråler igen – gennem 42.000 glas og ud i hele Danmark, hele Norden, ja hele verden.”

Pressefotos fra åbningsceremonien kan rekvireres på www.museerne.dk/presse. Video fra H.K.H. Kronprinsessens besøg kan eftersendes ved henvendelse til johannes@have.dk. Dagens taler er vedhæftet.

Stjerneregn over det ny museum

Holmegaard har fået den bedst tænkelige start, efter at de slog dørene op for de første gæster 30. maj. En regulær stjerneregn har ramt det nyåbnede museum med flotte anmeldelser i en række nationale dagblade. Politikens anmelder gav fem hjerter til det nyåbnede museum med ordene: ”Holmegaard Værk er sådan et sted, jeg gerne vil tilbage til.” Også Berlingskes anmelder gav oplevelsen på Holmegaard Værk fem stjerner og beskrev glaspuster Bjørn Friborgs arbejde med det levende glas som ”nærmest uendeligt fascinerende” og udstillingsrummende som ”tankevækkende, tæt og underholdende”.

Museet har åbent for publikum alle dage fra 10-17 (torsdag 10-21) og billetter kan forudbestilles via www.holmegaardvaerk.dk.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>