260 mio. kroner til nye energiprojekter
Hjem NYHEDER 260 mio. kroner til ny innovation på energiområdet

260 mio. kroner til ny innovation på energiområdet

Af Redaktionen

Ny grøn innovation: Semco Maritime og Aegir Insights er blandt de virksomheder, der sammen med Energy Cluster Denmark netop har modtaget støtte fra EUDP til ny innovation på energiområdet.

I alt har klyngens medlemmer hjemtaget otte projekter sammen med Energy Cluster Denmark til en samlet værdi af 593 mio. kroner.

CO2-lagring i Nordsøen og modellering af hybridanlæg er blandt de otte nye EUDP-projekter, der skal fokuseres på i Danmarks nationale energiklynge, Energy Cluster Denmark. En lang række klyngemedlemmer deltager i de otte nye projekter, der netop er blevet tildelt støtte fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

”Vi er stolte af de perspektivrige test- og demonstrationsprojekter, der nu ser dagens lys i kraft af vores medlemmers engagement i samarbejde om innovation. Eksempelvis Project Greensand, hvor INEOS Oil & Gas sammen med en lang række partnere vil lagre CO2 i Nini-feltet i den danske del af Nordsøen. Projektet er historisk stort i regi af EUDP-midler og er et godt eksempel på, at det virkelig batter noget, når industriens partnere samarbejder,” siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

PACMAN
260 mio. kroner til nye energiprojekter

Glenda Napier

Et andet projekt, der har fået støtte, er PACMAN-projektet. Her vil Semco Maritime sammen med IPU, Aalborg Universitet, MM Survey, Trefor El-net A/S og Energy Cluster Denmark udvikle og demonstrere en teknologi, der skal reducere tidsforbrug samt CO2-udslip ved detektion og bearbejdning af rust.

”Korrosion er et af de allerstørste problemer i offshore-miljøer og kræver enormt mange ressourcer,” siger Alexia Jacobsen, Head of Innovation i Semco Maritime A/S:

”I PACMAN-projektet er målet at udvikle en ny type software, der kan forudsige korrosion gennem brug af data, kunstig intelligens, og avanceret teknologi på én og samme tid. Projektet vil blandt andet spare vores kunder for manuel inspektion og dermed ture offshore, hvilket både er en økonomisk og miljømæssig fordel,” siger hun.

Hybridanlægs fulde potentiale

Et tredje projekt, der har modtaget støtte fra EUDP, er REALISE. Her vil Vattenfall, DTU Wind og Aegir Insights sammen med Energy Cluster Denmark udvikle datadrevne investeringsstrategier indenfor grøn energi.

”Vi vil levere cutting edge software til modellering af hybridenergianlæg,” siger Scott Urquhart, CEO i Aegir Insights:

“Projektet indebærer optimering af design og drift, samt avancerede økonomiske analyser af vedvarende energiparker, som er afgørende for at opnå hybridanlægs fulde potentiale. Projektet vil blive demonstreret og valideret med udgangspunkt i to specifikke udviklingsprojektet hos Vattenfall inden for land- og havvind, og slutteligt forventer vi, at projektet har potentiale til at blive det førende værktøj indenfor udvikling og investering i hybridanlæg”, siger Scott Urquhart.

De 8 projekter har modtaget støtte på 268 mio. kr. ud af en samlet støttepulje på 543 mio. kroner.

Hertil kommer ca. 325 mio. kr. i privat medfinansiering i de 8 projekter.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>