Fire nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi
Hjem KANALPARTNER Fire nye projekter skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

Fire nye projekter skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

Af Redaktionen

Energistyrelsen har givet tilsagn om 3,2 millioner kroner i tilskud til fire projekter.

Projekterne fremmer den danske energieksportindsats gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

Fire nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

Puljen støtter bl.a. fjernvarme i Shanxi-provinsen i Kina.

Som en del af Energiaftalen i 2018 blev der afsat midler til en tilskudspulje, som skal styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Ansøgningsrunden for 2021, hvor der var afsat 8,8 mio. kr., er nu afsluttet. I alt er der fire offentlig-private partnerskaber, som opfylder puljens formelle ansøgningskriterier, og de har søgt finansiering til projekter for i alt 3,2 mio. kr. Der er givet fuldt tilsagn til alle fire projekter.

Projekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte dansk ekspertise i spil i bl.a. pre-feasibility-studier, markedsanalyser og virksomhedsalliancer samt gennem styrkelse af myndighedssamarbejder på energiområdet. Projekterne er målrettet havvind i USA og Brasilien, fjernvarme i Kina samt energieffektivitet i industri i USA.

Puljen støtter bl.a. et projekt i Shanxi-provisen i Kina, som på baggrund af danske erfaringer med grøn omstilling af fjernvarmesystemet skal rådgive om varmeplanlægning i udvalgte byer i provinsen. Fjernvarme er allerede udbredt i Shanxi-provinsen, men er i høj grad baseret på fossile brændsler. Provinsen har stort potentiale for at reducere CO2-udledninger gennem omstilling til grønne og energieffektive fjernvarmeløsninger. Dette styrker samtidig potentialet for eksport af danske energiløsninger. Desuden skal projektet klæde danske virksomheder bedre på ved at øge kendskabet til det kinesiske fjernvarmemarked.

Næste ansøgningsrunde for puljen meldes ud i 2022, og der vil i den forbindelse komme opdaterede ansøgningskriterier.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>