Combicon – verdens største program af printkorttilslutningsteknologi – fejrer sit 50 års jubilæum
Hjem TELEKOMMUNIKATION Combicon er verdens største program af printkorttilslutningsteknologi – fejrer sit 50 års jubilæum

Combicon er verdens største program af printkorttilslutningsteknologi – fejrer sit 50 års jubilæum

Af Redaktionen

Med sloganet “The Spirit of Connection” fejrer Combicon programmet fra Phoenix Contact sit 50 års jubilæum i år.

Siden 1972 har Combicon printklemmer og printkortstik leveret tilslutningsteknologi til overførsel af signaler, data eller effekt i en lang række applikationer.

Combicon – verdens største program af printkorttilslutningsteknologi – fejrer sit 50 års jubilæum“Tilbage i 1972 blev det stadig tydeligere, at udvikling i styretavler, maskinbygning og elektricitet i stigende grad skiftede til industriel elektronik. Med KDS klemmen til printkort, udviklede vi den originale klemme, som markerede vores indtræden i en verden af elektronik,” husker Klaus Eisert, Phoenix Contact aktionær og den kreative hjerne bag den første printklemme. ”Og således startede en æra inden for industrielle printklemmer for Phoenix Contact. Fra staten signalerede de grønne klemmer kvalitet, og det gør de stadig den dag i dag.”

I de efterfølgende årtier har produktprogrammet udviklet sig fra den ydmyge start til et konstant voksende og varieret program, som nu omfatter omkring 100 forskellige produktserier. Brugere fra hele verden bruger disse produkter i for eksempel invertere, komplekse controllere eller moderne smart home applikationer. Phoenix Contact har produceret flere milliarder Combicon printklemmer og printkortstik siden 1972.

“Vi har altid været passionerede omkring at gøre den bedste teknologi endnu bedre. I vores konstante udvikling har vi med Combicon haft succes med igen og igen gennem årtier at sætte nye standarder inden for printkorttilslutningsteknologi på et globalt plan. Innovationerne, som er startet i Blomberg og er blevet international anerkendte, omfatter for eksempel den første printklemme med Push-in tilslutning, opfindelsen af single-row stik med forskellige polantal og med skuetilslutning til individuel field fortrådning samt den første klemme med vippearm og med ekstra Push-in funktion.”

Så hvad er det, der kendetegner denne bemærkelsesværdige succes? Det er evnen til at blive ved med at udfordre teknologien, der anvendes samt konstant at stræbe efter løsninger, som kan holde trit med udviklingen. Programmet tilpasses konstant til kundernes krav. Virksomheden reagerer altid på trends som f.eks. miniaturisering og øget performance og effektivitet i printkortmontage ved at tilbyde den passende tilslutningsteknologi til opgaven.

Dette demonstreres også med de modulære, konfigurerbare printkortklemmer fra serien SPT modular, der blev lanceret i 2021. De muliggør en kombination af forskellige, individuelle elementer for at skabe en skræddersyet tilslutningsblok. For at tilbyde nærmest ubegrænsede varianter af printklemmer, som er nemme at håndtere og hurtigt tilgængelige, har Phoenix Contact implementeret sin første end-to-end digitale proces fra konfiguration til produktion.

“Vi er naturligvis meget stolte af 50 års succeshistorie for vores Combicon produktprogram,” fastslår Torsten Janwlecke, COO hos Phoenix Contact og President of the Business Area Device Connectors. Som det lyder i vores jubilæums-slogan ”The Spirit of Connecting” har vi altid kigget mod fremtiden. Nyligt opstående applikationsområder med relation til den stigende elektrificering af mobilitetsinfrastruktur, den stigende grad af automatisering af bygninger og industrisystemer eller smartificering af vores forsyningsnetværk er alle vækstområder, som er kilder til nye applikationer for vores Combicon program og dermed puster nyt liv i programmet. Combicon er dermed også hjertet i Phoenix Contacts vision om et All Electric Society. Og med utallige produktvarianter og løsninger gør vi vores kunder i stand til at håndtere de opgaver, de vil blive stillet i forbindelse med den omfattende elektrificering, netværk og automatisering af alle relevante områder af livet og arbejdet – og naturligvis spiller Combicon en vigtig rolle som ”stik” i denne sammenhæng.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>