DigiPlex udvider i Danmark med Major Data Center Campus uden for København

Det er en fornøjelse for DigiPlex, at kunne offentliggøre købet af en 110.000 m2 stor grund i Høje-Taastrup til etablering af endnu et datacenter campus i Danmark.

DigiPlex udvider i Danmark med Major Data Center Campus uden for København
Photographer: Høje-Taastrup Kommune
Borgmester Michael Ziegler Høje-Taastrup Kommune

Det bliver DigiPlex’ andet campus i Danmark i tråd med Digiplex’ vækststrategi på de nordiske markeder.

DigiPlex har fået byggetilladelse til at bygge et campus med fem datacentre, der gør brug af vandkøling, og der vil også være mulighed for at genindvinde overskudsvarme til udnyttelse i det eksisterende fjernvarmesystem. DigiPlex har sikret nok vedvarende energi til at støtte udviklingen

I tråd med DigiPlex’ bæredygtighedsstrategi vil størsteparten af vand-behovet til afkøling komme fra brønde, og DigiPlex har ligeledes indvilliget i at etablere en kunstig sø til opsamling af regnvand samtidigt med at bassinet vil kunne fungere som storm-vandbassin til gavn for lokalsamfundet.

”Vi ser en stor interesse for bæredygtige datacentre i Norden, og derfor har vi investeret i yderligere jord i Danmark og for blot en måned side kunne vi offentliggøre det samme i Norge. Med disse nye jordbesiddelser vil vi hurtigt kunne imødekomme Hyperscalers såvel som lokale som internationale virksomheders behov for at udvide datacenterkapaciteten med ultra-bæredygtig og omkostningseffektiv colocation,” udtaler Wiljar Nesse, CEO hos DigiPlex.

”Vi har nu de afgørende aftaler på plads i forhold til strøm, vand og byggetilladelser, så vi er klar til at påbegynde opførelsen af vores nye campus i Høje-Taastrup, og vi er allerede i diskussion med en række potentielle internationale kunder. ”

”Vi er meget glade for at kunne byde DigiPlex velkommen i Høje-Taastrup kommune. Det nye datacenter campus vil ikke kun bringe nye job til kommunen, men også tilføre værdi og bidrage til kommunens bæredygtige udvikling ved at være en vigtig del af infrastrukturen. DigiPlex har lovet at bidrage til opførelsen af et nyt stormbassin samt opgradering af lokale veje og etablering af nye cykelstier, noget som lokalsamfundet vil kunne drage stor fordel af, ”udtaler Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup.