Fra speditør til it-konsulent
Hjem LEVERANDØRVISMA Fra speditør nu til it-konsulent

Fra speditør nu til it-konsulent

Af Redaktionen

Det er ikke altid, at første gang er lykkens gang – slet ikke, når man skal vælge uddannelse og den videre vej i livet…

Heldigvis lever vi et samfund, der er indrettet sådan, at man sagtens kan skifte retning i sit arbejdsliv, så man kan lande på rette hylde.

Fra speditør til it-konsulent

Oscar Lauerberg

Det er aldrig for sent at gå på jagt efter arbejdsglæden. Og lige præcis dette kender Oscar Laurberg alt til.

I dag er Oscar it-konsulent og graduate i Visma Consulting, som er en position, han selv er meget glad for:

“Jeg valgte Visma Consulting, fordi der var fokus på it-infrastruktur og de mange offentlige kunder betyder, at man er med til at skabe løsninger, der giver mening, og som alle i princippet har gavn af. som foreksempel kørekort-app’en”.

Før Oscar fandt sin rette karrierevej, arbejdede han som speditør med shipping og logistik, men efter fire år i branchen kunne han mærke, at det var på tide at skifte retning.

“På mit tidligere job var det mig, der fik bolden, når det kom til at have styr på diverse it-systemer. Jeg stod også for kommunikationen med it-leverandørene, når der skulle udvikles en ny feature, og uden en it-baggrund var det lidt af en udfordring at navigere i ”, fortæller Oscar.

Selvom it-opgaverne var få, kunne Oscar mærke, at det trak i ham at fordybe sig mere i det tekniske. Det var svært at have en dialog med kunder, der havde en anden forståelse for it-processerne end ham. Det gav ham blod på tanden, og udsigten til at være med til at bygge en it-løsning fra bunden, blev en motivationsfaktorer for at skifte spor:

“Når man arbejder med it, er man med til at skabe noget, og det ville jeg enormt gerne. Jeg følte, jeg havde muligheden for at lave et voldsom skifte i min karriere og tænkte, hvis det ikke skulle være nu, hvornår så”, uddyber Oscar.

Oscar søgte ind på datamatiker uddannelsen, men havde inden da gjort sig mange tanker om, hvilken it-uddannelse han ville søge. Han faldt for den respekt, der er for håndværket på datamatiker uddannelsen og han har ikke fortrudt retningsskiftet.

Når håndværket er i fokus.

“På datamatiker uddannelsen lærer man et håndværk…”, lyder det fra Oscar.

“Det er en kort men intens uddannelse, der forbereder dig på mange forskellige it-opgaver, men alligevel bliver du udfordret, når du kommer rigtigt i gang på dit første job. Men det er jo det, der er fedt”, fortsætter han.

Oscar har i løbet af sin tid hos Visma Consulting haft mulighed for at prøve lidt forskellige områder af i forretningen. I dag sidder Oscar hos kunden, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvor han blandt andet sidder med DevOps rettede opgaver:

“Jeg kommer helt tæt på koden og får fingrene ned i dejen. Det er svært til tider, men man bliver også nødt til at kunne kode for at forstå koden“.

I virkeligheden er det lige præcis dét, Oscar gerne vil: At arbejde med håndværket og komme helt tæt på koden. For at være mere præcis arbejder Oscar med at automatisere forskellige it-processer i deres interne teams, og her er det kun fantasien, der sætter grænser.

“At få automatiseret en masse processer betyder også, at der er mere tid til de sjove opgaver, så der er en balance i at vurdere, hvor meget tid der skal bruges på at optimere processer og lave det sjove arbejde”, uddyber Oscar.

Oscar er landet det helt rigtige sted, og selvom hans rejse ind i it-branchen krævede et smut forbi logistik og shipping branchen, er han glad for den erfaring, han har fået med:

“Jeg fortryder bestemt ikke, at jeg har min kontoruddannelse – tværtimod. Den hjælper mig til at kunne sætte mig bedre ind i kundernes sted og forstå, hvad de egentlig vil have, fordi jeg selv har siddet på den anden side af bordet.”

Socialt sammenhold og Vismas værdier

“Jeg arbejdede i en tech-startup som studentermedhjælper. Vi var ikke så mange, da en del sad i udlandet, så jeg sad meget alene, og her fandt jeg ud af, hvor meget det sociale betød for mig”, fortæller Oscar.

At være en del af et socialt sammenhold betyder meget for trivslen på arbejdspladsen. Derfor er det også noget, Oscar har prioriteret højt i Visma Consulting. I en hverdag hvor man ser sine kolleger mere, end man ser sine venner og sin familie, er det vigtigt at have det godt. Det giver mere livsglæde, og man leverer et bedre resultat.

“I Visma Consulting bliver der gået meget op i trivsel, og at alle har det godt. Man kan mærke, at det ikke bare er noget, der bliver sagt – men der er handling bag ordene. Det er ikke bare varm luft”, fortæller Oscar.

Når man trives på sit arbejde, har man også mere overskud til at være kreativ, og når man er kreativ, er der flere muligheder for at se på ens projekter og arbejdsopgaver med andre briller. I disse situationer er sparring med kollegerne vigtigt, og det er noget, Oscar værdsætter:

“Der er noget over at lære af kolleger, der ved mere end en selv – man lærer meget mere på den måde”, fortæller Oscar.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>