Halvdelen af danskerne ville acceptere lønnedgang i bytte for fleksibelt arbejde
Hjem COVID-19 Halvdelen af danskerne ville acceptere lønnedgang i bytte for fleksibelt arbejde

Halvdelen af danskerne ville acceptere lønnedgang i bytte for fleksibelt arbejde

Af Redaktionen

I en ny undersøgelse fra softwarevirksomheden Citrix svarer 46 procent af danskerne, at de er villige til at gå ned i løn for at få lov til at arbejde hjemmefra i et omfang, de selv bestemmer.

Halvdelen af danskerne ville acceptere lønnedgang i bytte for fleksibelt arbejdeProblemerne og udfordringerne har været mange for danskerne under coronanedlukningen.

Men på ét punkt har en stor gruppe danskere oplevet fordele, som de vil gøre ganske meget for at holde fast i. Det handler om hjemmearbejde.

I en spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af analyseinstituttet One Poll på vegne af softwarevirksomheden Citrix svarer 46 procent af danskerne således, at de er indstillet på at gå ned i løn for fremadrettet selv at få lov til at bestemme, hvor ofte de møder fysisk op på arbejdspladsen.

De adspurgte bliver ligeledes bedt om at forholde sig til, hvor meget de er villige til at gå ned i løn for at opnå fuld fleksibilitet. Her placerer de fleste sig omkring 10-15 procent, mens 4 procent af de adspurgte er parate til at give afkald på mere end 30 procent af deres løn for selv at kunne bestemme deres fremtidige arbejdssted.

Resultaterne kommer bag på Anette Vainer, der er landechef i Citrix Danmark, som altså står bag undersøgelsen. Citrix leverer de tekniske løsninger, der muliggør fleksibelt arbejde, og derfor har Anette Vainer indblik i forholdet til den fleksible arbejdsmodel hos ansatte i en lang række danske virksomheder.

”Det er meget tydeligt, at den gennemsnitlige dansker har fået øjnene op for de fordele, der er forbundet med at arbejde hjemmefra. Men at så mange er villige til at gå så langt for at holde fast i friheden, er alligevel overraskende. Jeg anbefaler på ingen måde, at virksomheder skærer i medarbejdernes lønninger i bytte for arbejdsmæssig frihed, men resultatet fortæller ikke desto mindre sin egen historie om værdien af hjemmearbejde,” siger hun.

”Vi har i flere år kunnet se, at en helt ny arbejdsmodel, der gør op med 8 til 16-mentaliteten, har været på vej i Danmark. Det har især været tilfældet blandt de yngre generationer, der ikke uden videre accepterer at skulle møde fysisk på en arbejdsplads hver eneste dag. Der er ingen tvivl om, at Covid-19 i ekstrem grad har accelereret og udbredt det ønske, så det nu gør sig gældende på tværs af aldersgrupper. På den måde er fleksibilitet på arbejdspladsen blevet et af stærkeste værktøjer til at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere,” tilføjer Anette Vainer.

Ifølge spørgeskemaundersøgelsen mener 65 procent af danskerne endvidere, at de kan udføre deres arbejdsopgaver med samme effektivitet uanset deres fysiske placering.

Sådan svarer danskerne på spørgsmålet ”Vil du acceptere en lønnedgang (eller har du allerede gjort det) for til gengæld at få 100 procent rolle, hvor du selv bestemmer, hvorfra du arbejder?

Ja – op til 10 procent 10 procent
Ja – op til 15 procent 10 procent
Ja – op til 20 procent 9 procent
Ja – op til 25 procent 8 procent
Ja – op til 30 procent 5 procent
Ja – over 30 procent

Nej

Ved ikke

Jeg arbejder allerede 100 procent fleksibelt

4 procent

42 procent

5 procent

8 procent

 

Sådan svarer danske byboere på spørgsmålet ”Hvor enig er du i følgende udsagn: Jeg mener at kunne udføre mine arbejdsopgaver lige effektivt uanset hvorfor jeg arbejder”?

Enig 65 procent
Uenig 7 procent
Hverken enig eller uenig 27 procent
Ved ikke 1 procent

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>